Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rodičom chcú zobrať štyri deti, lebo sú príliš tučné!

Rodičia vraj nevedia kontrolovať váhu svojich detí
Rodičia vraj nevedia kontrolovať váhu svojich detí (Zdroj: mike gibbons)

DUNDEE/BRATISLAVA - Zdrvení škótski rodičia sa médiám zdôverili, že im chcú sociálni pracovníci odobrať ich štyri najmenšie deti, pretože nie sú schopní zabezpečiť ich zdravú váhu. Dokonca ich nemohúcnosť označili za týranie.

Podľa denníka Daily Mail je pravdepodobné, že ich päťročný syn a tri dcéry vo veku jeden, sedem a 11 rokov skončia buď v detskom domove bez možnosti kontaktu s rodičmi, alebo si ich adoptuje iná rodina. Ich traja ďalší súrodenci sú už na adopciu pristarí. Koľko deti v súčasnosti vážia, médiá neuvádzajú.

Jedinou nádejou rodičov na ich uzretie by potom bolo počkať, kým dosiahnu plnoletosť a následne ich vystopovať. Rodina už totiž dostala od sociálnych pracovníkov ultimátum pred tromi rokmi. Vtedy boli premiestnení do monitorovaného domu a pod dohľadom kamier stravu detí prísne strážili. V teste však rodina neuspela.

Kritici nazvali rozhodnutia sociálnych pracovníkov hanebným narušením ľudských práv a mrazivou ukážkou moci štátu miešať sa do života občanov. Pár nespáchal žiadny trestný čin, ani ich neobvinili z úmyselného týrania.

"Možno nie sme dokonalí rodičia, ale svoje deti milujeme z celého srdca. Skúsili sme všetko, čo bolo v našich silách, aby sme rodinu udržali pokope, predstava, že by sme svoje štyri najmladšie už neuvideli, je neznesiteľná," uviedla matka (42), ktorá sama váži takmer 150 kíl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu