Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Keď sa chce, tak to ide: Večná bacuľka schudla 70 kíl!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličanka Emma Boronatová (39) trpela nadváhou už od základnej školy. Tesne pred štyridsiatkou sa rozhodla s tým niečo urobiť a zhodila polovicu svojej váhy.

Boronatová už v trinástich rokoch vážila takmer 80 kíl a bola terčom posmeškov svojich rovesníkov. Niekoľkokrát sa pokúsila schudnúť, ale kilá sa jej vždy rýchlo vrátili. Žiadne diéty nezabrali na dlho. Informoval portál blesk.cz.

Počas dospievania trpela depresiami, ale práve preto aj ďalej priberala a priberala, až vážila skoro 140 kíl. Postupom času si ale uvedomila, že jej nadváha nie je len vizuálnym, ale hlavne zdravotným problémom.

Nastúpila preto na drastické opatrenia. Z jedálnička vylúčila chipsy, sladkosti a vyprážané jedlá a namiesto toho zaradila obrovské množstvo surovej zeleniny. A čo je najdôležitejšie - začala sa hýbať. Najprv to boli prechádzky, potom pomaly pridávala ďalší pohyb.

Výsledok sa samozrejme dostavil. Zhodila celú polovicu kíl, ktoré nosila a do tej doby obrovská žena dnes váži dokonca o desať kíl menej, než keď ešte chodila do školy, teda 70 kilogramov.

"Bola som tínedžerka s nadváhou, z ktorej narástla ešte tučnejšia žena. Som však živým dôkazom, že svoje telo naozaj môžete zmeniť," radí všetkým bojovníčkam s váhou Emma.

 

Chcete schudnúť aj vy? Skúste nordic walking (chôdzu o paličkách) alebo sa bavte a chudnite pri zumbe.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu