Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Česká armáda je na smiech: Vojaci budú brať lieky na chudnutie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA - Profesionálni vojaci v Česku by mali v prípade vojny vážne problémy. Mnohí by sa ani nezmestili do zákopu! Ako vyplýva zo štatistiky, vypracovanej na základe lekárskych prehliadok, z 22-tisíc vojakov má polovica nadváhu a 3,5-tisíca z nich potrebuje liečbu kvôli silnej obezite. Armáda sa rozhodla konať.

Ako informuje český portál idnes.cz, posádkoví lekári naordinujú tučkom diétu a lieky na chudnutie. Mesačná dávka medikamentov pre jedného z nich bude českých daňových poplatníkov stáť 700 korún.

Nad týmto riešením dvíhajú obočie ľudia z vojenského prostredia, podľa ktorých by oveľa viac pomohlo športovanie. "Armáda by mala nariadiť väčší pohyb, ale k tomu by sa museli odhodlať sami generáli, páka na nich neexistuje," uviedol pre idnes expert z ministerstva obrany. Problém je, že ani o mnohých generáloch sa nedá povedať, že sú vychudnutí.

Ľady sa však predsa len hýbu. Šéf generálneho štábu Vlastimil Picek uvedol, že nariadil opatrenia, ktoré majú zvýšiť fyzickú zdatnosť armády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu