Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Šokujúci omyl, manžel pri identifikácii označil telo inej ženy

Príbuzní obetí potopenej lode Bulgarija Zobraziť galériu (5)
Príbuzní obetí potopenej lode Bulgarija (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Nepríjemným omylom skončila identifikácia obetí nedávnej katastrofy výletnej lode Bulgarija, ktorá sa v júli potopila na rieke Volga neďaleko Kazane v Rusku. Manžel jednej z obetí z Bieloruska za svoju mŕtvu manželku mylne označil istú ženu z Permu a pozostalých teraz čaká exhumácia. Skutočnú totožnosť mŕtvych odhalila analýza DNA.

Bulgarija sa potopila behom pár minút v búrke, asi tri kilometre od brehu. Prežilo len 79 z 201 ľudí, ktorí sa podľa úradov nachádzali na palube. Išlo o najhoršie riečne nešťastie v Rusku od roku 1983.

Medzi 122 mŕtvymi bolo aj niekoľko turistov zo zahraničia vrátane Larisy Petuchovovej (61) z Bieloruska. Keď bol jej manžel vyzvaný na identifikáciu mŕtvych, chybne označil telo inej ženy - Galinu Batanovovej (57) z Permu, ktorá bola členkou posádky. Zámena vyšla najavo až v okamihu, keď zdravotnícki experti dohotovili genetickú expertízu.

Mŕtva žena zo sibírskeho Permu bola medzitým pochovaná v Bielorusku a jej hrob teraz musí byť znovu otvorený. Pozostatky Bielorusky Petuchovovej poputujú z Permu opačným smerom.

Od katastrofy výletnej lode dnes uplynulo 40 dní a obyvatelia Kazane si smrť 122 ľudí pripomenuli vypustením rovnakého počtu balónikov, ku ktorým bola pripevnená stuha s menami obetí. Zo zodpovednosti za katastrofu boli obvinení štyria pracovníci paroplavebnej spoločnosti, ktorým hrozí trest sedem rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu