Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Potopenú výletnú loď vyzdvihnú na hladinu

Záchranári hľadajú obete nešťastia
Záchranári hľadajú obete nešťastia

MOSKVA - Ruské záchranné zložky by mohli už v nedeľu vyzdvihnúť vrak výletnej lode Bulgarija, ktorá sa 10. júla potopila počas plavby po Kujbyševskej priehrade na rieke Volga.

Tlačovú agentúru RIA Novosti o tom informoval námestník ruského ministra dopravy Viktor Olerský, podľa ktorého musia potápači najskôr prevliecť popod plavidlo druhé zdvíhacie lano. Vyslobodzovanie lode ležiacej v 20-metrovej hĺbke asi tri kilometre od brehu sa malo začať o 10:00 moskovského času (8:00 SELČ) a predpokladá sa, že po vyzdvihnutí na hladinu pomocou žeriavov sa ju podarí odvliecť do prístavu.

Výletná loď Bulgaria sa potopila minulú nedeľu, keď oblasť priehrady zasiahla silná búrka. Ruské úrady však uvádzajú, že 79-metrové plavidlo československej výroby bolo značne preťažené, a to napriek tomu, že prevádzkovateľ nemal osvedčenie na prepravu cestujúcich. K tragédii mohla prispieť aj porucha jedného z motorov. V čase nehody sa údajne na palube nachádzalo 208 osôb, z ktorých najmenej 114 prišlo o život. Ďalších 15 ľudí je stále nezvestných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu