Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V hrudi mala 1,5-kilový nádor, rodinu odškodnia

Röntgenový snímok Terrinej hrude Zobraziť galériu (2)
Röntgenový snímok Terrinej hrude

BIRMINGHAM - Terri Baileyová trpela dýchavičnosťou a bolesťou pod ľavým prsníkom. Zašla preto k lekárovi a čakala, že ju pošle na röntgen. To sa aj stalo, ale až po siedmich mesiacoch. Vyšetrenie odhalilo, že žena mala v hrudi nádor veľký ako futbalová lopta vážiaci vyše kilo a pol.

U Angličanky sa však počas zákroku, pri ktorej jej chirurgovia odstraňovali nádor, vyskytli vážne problémy so srdcom, ktorým podľahla priamo na operačnom stole.

Rodina zažalovala nemocnicu a dvoch jej zamestnancov za zanedbanie lekárskej starostlivosti.  Tento týždeň, len niekoľko dní pred začiatkom súdneho procesu, trojica obžalovaných Terriným pozostalým ponúkla mimosúdne vyrovnanie vo výške šesťmiestnej sumy.

"Keď moja dcéra zomrela, všetci sme zostali šokovaní, pretože jej lekári povedali, že zákrok by mal prebehnúť bez komplikácií. Chceli sme len odpovede; dozvedieť sa, ako a prečo Terri umrela. Čím ďalej tým viac sme však zisťovali, že jej smrti sa dalo zabrániť," povedala matka zosnulej Janine.

"Symptómy, ktorými Terri trpela, naznačovali, že ide o niečo vážne. Lekári mali čo najskôr podniknúť všetky potrebné vyšetrenia, aby stanovili diagnózu. Bohužiaľ tak neurobili a doplatila na to pacientka," uviedla právnička špecializujúca sa na oblasť medicíny Lindsay Gibbová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu