Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dvojročnému chlapčekovi rastie v tele 30 nádorov!

Ethan s rodičmi
Ethan s rodičmi (Zdroj: swns.com)

LONDÝN/BRATISLAVA - Ethan Moss prišiel na svet ako zdravé dieťa, no radosť rodičov z jeho narodenia čoskoro vystriedal šok a smútok. Vo veku deväť mesiacov mu diagnostikovali lymfangiomyomatózu, ktorá spôsobuje rast nádorov. Lekári odhadujú, že v jeho telíčku sa ich nachádza okolo 20 až 30.

Desiatky cýst pokrývajú jeho ľavé pľúca, pažerák a dokonca aj tepnu, ktorá vedie krv zo srdca do pľúc. Aj keď v súčasnosti pre neho nepredstavujú väčší problém, existujú obavy, žeby sa mohli množiť a rásť, prípadne prasknúť, až by ohrozili jeho život.

"Keď sa na neho pozriete, je to zdravé, šťastné a zvedavé dieťa, ale jeho telo posiali všetky tieto cysty," hovorí jeho otec Nick Moss z anglického Wiscombe, ktorému neostáva nič iné iba zohnať 70-tisíc libier na ošetrenie v USA. Pri momentálnej liečbe, ktorú poskytuje Veľká Británia, by sa pravdepodobne nedožil ani tínedžerského veku.

Jedinou dobrou správou pre rodičov je, že na ochorení sa nepodieľa faktor dedičnosti, ostatní Ethanovi bratia a sestry sú v poriadku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu