Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dievča (12) sa zabilo, aby jeho orgány pomohli otcovi!

Rodina pri zbere ryže
Rodina pri zbere ryže (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN/BRATISLAVA - Indická školáčka spáchala na konci júna samovraždu, aby jej orgány pomohli chorému otcovi a bratovi. Mumpy Sarkarová zo Západného Bengálska však zomrela zbytočne, objasňujúci list na posteli našli až deň po jej kremácii.

Dievča začulo, keď sa rodičia rozprávali o tom, ako otec stráca zrak a zachrániť by ho mohla iba operácia. Brat bol na tom ešte horšie, kvôli kameňom mu zlyhávala oblička a druhá pracovala iba veľmi slabo. Náklady na lekársky zákrok si však rodina zo skromných finančných prostriedkov nemohla dovoliť.

Šiestačka si preto vymyslela plán, ktorý mal byť odpoveďou na ich problémy. Rozhodla sa zabiť, aby jej smrť zachránila životy iných.

Mumpy vypila doma pesticíd a rozhehla sa za otcom, ktorý pracoval o pol kilometra ďalej. Povedala mu, že sa jej zdalo, že jej niekto nalial do úst jed a rozbolelo ju brucho. Znepokojený muž ju vzal do lekárne, kde jej dali nejaké lieky.

Jej stav sa však čoskoro zhoršil a museli ju previezť do nemonice, kde skonala. Rodina zostala v šoku a jej žiaľ je veľmi hlboký. "Neskoro sme pochopili pocity tohto veľmi emotívneho dieťaťa," uviedol otec.

Minulý týždeň navštívil Sarkarovcov zastupiteľ mestskej rady a prisľúbil im peňažnú pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu