Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dievča (12) smrťou zachránilo život 5 ľudí!

Karis na oslave 12. narodenín Zobraziť galériu (3)
Karis na oslave 12. narodenín (Zdroj: worldwidefeatures.com)

LONDÝN/BRATISLAVA - Anglická školáčka dostala prezývku "Little Helper" (Malá pomocníčka), pretože zachránila život piatich ľudí za cenu vlastného. Rodičia Karis Darlingovej sa rozhodli darovať jej orgány po tom, ako zomrela na zápal mozgových blán. Tak by si to želala.

Dievča sa v apríli sťažovalo na bolesti uší, preto ho matka Kerri (41) vzala k lekárovi, ktorý mu predpísal antiobiotiká. Bolesti prešli, ale o týždeň sa vrátili s ešte väčšou intenzitou. Testy v nemocnici preukázali prítomnosť streptokokovej infekcie. Situácia sa rapídne zhoršovala, Karis začala mať bolesti hlavy a z ucha jej vytekala krv. Nakoniec sa baktéria rozšírila až do mozgu, ktorý jej opuchol. Zúfalá snaha o záchranu bola márna.

Pre rodičov bola jej smrť obrovský šok. Lekárom však dali súhlas k odobratiu orgánov svojej dcérky na transplantáciu. Srdce, pečeň, obličky a pankreas zachránili životy iných. "Karis rada pomáhala ostatným ľuďom, nič jej nerobilo väčšie potešenie. Teraz žije prostredníctvom ďalších päť ľudí, a to nám dáva istú útechu," uviedol jej otec.

Rodina z Corringhamu v Essexe tak zažila obrovský zármutok po tom, ako Kerri v septembri diagnostikovali rakovinu prsníka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu