Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V kufri pašoval hotové zoo: Leopardy, opice i medveďa!

Mláďa medveďa si spokojne spalo v klietke
Mláďa medveďa si spokojne spalo v klietke

BANGKOK - Na letisku v thajskom Bangkoku zatkli dnes arabského pasažiera, v ktorého kufroch objavili niekoľko mladých leopardov, opíc a medvieďa. Uspaté zvieratá chcel prepašovať do Dubaja.

Tridsaťšesťročného občana Spojených arabských emirátov s letenkou do prvej triedy zadržali, keď čakal na kontrolu batožiny na bangkokskom medzinárodnom letisku Suvarnabhumi. Agenti ho sledovali, odkedy kúpil zvieratá na čiernom trhu so vzácnymi a ohrozenými živočíchmi.

 V jeho kufroch objavili dve mláďatá leoparda a čierneho leoparda, dvoch mladých makakov a malého medveďa ušatého. Zvieratá prevážal v plochých klietkach, aby sa nemohli príliš hýbať, alebo v uzavretých nádobách s otvormi na dýchanie. Po otvorení kufrov začali uspaté zvieratá zívať.

 "Bola to veľmi rafinovaná pašerácka operácia. Ten chlapík mal v kufroch hotové zoo. Nikdy sme sa nestretli s takouto kombináciou zvierat," komentoval prípad Steven Galster, riaditeľ ochranárskej organizácie Freeland, ktorý bol prítomný pri zásahu.

Thajská polícia má podozrenie, že zatknutý muž bol súčasťou rozsiahlejšieho pašeráckeho gangu. Vyšetrovatelia preto pátrajú po jeho predpokladaných komplicoch.

Thajsko patrí medzi centrá ilegálneho obchodu s voľne žijúcimi zvieratami. Pri policajných raziách sa však zvyčajne podarí objaviť len menšie živočíchy, ako sú korytnačky, hady alebo jašterice, uviedla agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu