Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vo vtákoch z Brazílie našli 32 kíl kokaínu za milióny eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Obrovskú zásielku kokaínu odhalili colníci na bratislavskom letisku M. R. Štefánika. Pravdepodobne až 32 kilogramov drogy prišlo z Brazílie na Slovensko naozaj nenápadne - ukryli ho v kameninových skulptúrach vtákov!

Ako informovala hovorkyňa colného riaditeľstva Miroslava Slemenská, zásielka pozostávala z ôsmich kovových sudov a dvoch drevených debien, V ktorých boli opracované polodrahokamy a výrobky z kameňa. Medzi týmito výrobkami sa nahádzalo aj 37 sošiek vtákov. Tieto ich colníci zröntgenovali, našli v nich obdĺžnikové dutiny, v ktorých sa čosi nachádzalo.

Podľa bratislavskej policajnej hovorkyňa Petry Hráškovej stihli analyzovať zhruba pätinu z 32 kilogramov nájdenej látky. Zistilo sa, že ide o kokaín a podľa Hráškovej "je veľmi silný predpoklad," že to tak bude aj so zvyškom. Hodnota viac ako 32 kilogramov kokaínu bola predbežne vyčíslená na takmer 6 miliónov eur! 

Prepravu drogy z Južnej Ameriky mal podľa polície zabezpečiť muž (45) z Bratislavy, ktorého chytili na letisku ešte v piatok. Vyšetrovateľ ho už obvinil z "obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držby a obchodovania s nimi." Hrozí mu za to vysoký trest, dokonca až doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu