Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Leopard na potulkách mestom: Takto desil okoloidúcich!

Leopard na potulkách mestom Zobraziť galériu (3)
Leopard na potulkách mestom (Zdroj: SITA)

MÉRATH - Po leopardovi, ktorý zranil najmenej šesť ľudí a prinútil obyvateľov, aby nevychádzali z domov von, pátrali dnes v rušnom indickom meste lesníci a policajti vyzbrojení puškami s uspávacími šípkami, uviedla agentúra Associated Press.

Leopard sa objavil po prvý raz v nedeľu popoludní vo vojenskej nemocnici a na zaplnenom trhovisku v meste Mérath neďaleko metropoly Naí Dillí a vyvolal tam paniku, v ktorej utrpeli zranenia ďalší dvaja ľudia. Úrady nariadili, aby v pondelok zostali zatvorené školy a vyzvali ľudí, aby nevychádzali, a mesto začali prehľadávať tímy policajtov a vojakov.

"Uzavreli sme danú oblasť a čakali. Leopard sa objavil o niekoľko hodín a skočil na policajného inšpektora, ktorého zranil," informovala polícia. Zviera podľa nej preskočilo strechy jednoposchodových domov a zmizlo. Natrafili naň znova až v jednom veľkosklade, avšak ušiel im. "Je to dospelý samec... veľké zviera s obrovskou silou," citovala políciu agentúra.

Keďže sa leopard od pondelka neobjavil, školy dnes znova otvorili a situácia v meste sa znormalizovala. Lesníci sú v pohotovosti, domnievajú sa však, že šelma ušla do lesov v okolí.

Leopardy sú v Indii chránené, hoci sa čoraz častejšie zatúlajú do miest a dedín pri hľadaní potravy, keďže sa ich prirodzené loviská zmenšujú. Mérath je rušné obchodné mesto v indickom štáte Uttarpradéš, vzdialené od Naí Dillí asi 70 kilometrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu