Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žene ostáva 18 mesiacov života, s rakovinou ju poslali na fyzioterapiu!

Fiona Zitouniová pripravuje svoju rodinu na to, že tu uz o pár mesiacov nebude
Fiona Zitouniová pripravuje svoju rodinu na to, že tu uz o pár mesiacov nebude

LONDÝN - Matka troch detí Fiona Zitouniová zomiera na rakovinu prsníka, pretože, ako sama uviedla, lekári neuveriteľných deväť krát prepásli šancu správne diagnostikovať jej ochorenie.

Doktori tridsaťdeväťročnej žene povedali, že jej ostáva už iba osemnásť mesiacov života. Fiona sa pritom na bolesti v ramene sťažovala už pred rokom a pol, jej všeobecný lekár ju však neposlal na vyšetrenie. Matka Leona (17), Lousa (15) a Ahmeda (6) sa teraz cíti "zradená", pretože za sebou zanechá svojich troch synov i manžela Fouziho (39).

"Som z toho totálne hotová. Najviac zo všetkého by som už chcela držať v náručí svoje prvé vnúča, ale toho sa pravdepodobne nedožijem," smutne konštatuje Fiona.

Rodená Londýnčanka si našla hrčku v prsníku v marci 2008. Lekárov požiadala, aby jej prsník amputovali, tí však namiesto mastektómie vykonali menej radikálnu lumpektómiu. Rakovina bola len v prvom štádiu ochorenia a Fiona mala 98-percentnú šancu, že sa vylieči.

O rok a pol neskôr však v pravom ramene začala pociťovať bolesti. Lekár jej predpísal lieky na bolesť a poslal ju domov. Po dlhšej dobe sa do nemocnice vrátila, doktor jej ale povedal, že "ide o svalové problémy". V nasledujúcich mesiacoch navštívila svojho doktora ešte osemkrát, ten ju namiesto riadneho vyšetrenia poslal na fyzioterapiu. "Niekoľkokrát som sa ich (lekárov) pýtala, či to môže byť recidíva rakoviny, oni však trvali na tom, že sú to svaly. Dokonca ma ani neposlali za onkológom," povedala Fiona.

Nakoniec tak urobila sama a jej predpoklad sa nanešťastie potvrdil. Teraz sa najviac obáva toho, čo bude s jej rodinou, keď tu už nebude. Nemá totiž životné poistenie, ktoré by aspoň sčasti mohlo pokryť ich náklady. Fiona sa zároveň na nemocnicu chystá podať oficiálnu sťažnosť. Whittington Hospital ani jej všeobecný lekár sa doteraz k záležitosti nevyjadrili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu