Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Profesorku (†37) liečili na úzkosť, rakovina jej zamorila telo!

Lisa Smirlová pochádzala z Kanady
Lisa Smirlová pochádzala z Kanady (Zdroj: newsrt.co.uk)

LEEDS - Pomýliť si rakovinu s úzkosťou, to už chce riadnu dávku nezodpovedného prístupu. Na ten bohužiaľ doplatila britská profesorka Lisa Smirlová svojím životom. Lekári dlho jej zdravotné problémy pripisovali depresii, v skutočnosti však trpela rakovinou, ktorá sa rozšírila do celého tela.

Lisa začala pociťovať ťažkosti zhruba pred dvoma rokmi. Zadýchavala sa a bolelo ju rameno. V priebehu nasledujúcich mesiacov drasticky schudla a mávala silné migrény. Navštívila troch lekárov, ktorí jej povedali, že trpí úzkosťou a depresiou.

Keď bolesť ruky neustupovala, naopak, stále sa stupňovala, opäť zašla do nemocnice, kde jej konečne vykonali röntgen. Ten odhalil, že žena má rakovinu pľúc, pričom choroba medzičasom zasiahla aj pečeň, mozog a kosti. Keby potrebné vyšetrenie podstúpila skôr, mohla ešte žiť. Je pritom známe, že jedným zo symptómov rakoviny pľúc je práve bolesť paže.

S nádorovým ochorením bojovala univerzitná profesorka z Cambridg rok. Počas neho pravidelne prispievala na svoj blog, kde si vylievala dušu. "Ako je možné, že človek, ktorý preferuje zdravý životný štýl, ochorie na rakovinu a žiadny z lekárov si to navyše nevšimne?," zamýšľala sa.

Lisa sa napriek nepriaznivej diagnóze snažila myslieť pozitívne. Hoci vedela, že sa už nevylieči, bola aspoň rada, že konečne poznala príčinu svojho neutešeného stavu. Zomrela minulý mesiac.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu