Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Chlapček (5) zaplatil za liečbu rakoviny predajom kresieb!

Aidan väčšinu kresieb vytvoril na nemocničnom lôžku Zobraziť galériu (4)
Aidan väčšinu kresieb vytvoril na nemocničnom lôžku

KANSAS CITY - Päťročný Aidan Reed zo Spojených štátov sa ukázal ako naozajstný bojovník, ktorý nestráca nádej. Chlapček trpiaci na rakovinu financoval nákladnú liečbu tak, že predával svoje vlastné kresby

Aidanovi minulý september diagnostikovali akútnu lymfatickú leukémiu, odvtedy podstúpil chemoterapiu i ďalšie bolestné procedúry, ktoré sú súčasťou liečby. Rodičov správa o synovej chorobe zdrvila, lekári im však dodali nádej, pretože Aidan má 90-percentnú šancu sa uzdraviť.

Účty za pobyt v nemocnici sa ale začali šplhať do astronomických výšok, rodina sa preto rozhodla, že predá svoj dom, aby mala liečbu z čoho zaplatiť. Aidan však dostal spásonosný nápad - svoju záľubu v kreslení monštier premenil na výnosný biznis, ktorý pomohol vyriešiť ťažkú finančnú situáciu Reedovcov.

Doteraz predal už takmer tritisíc kresieb, čo mu dokopy vynieslo úctyhodných 30-tisíc dolárov (21 400 eur). "Rád kreslím rytierov, šašov, klaunov a mimozemšťanov a rád sa za nich aj prevliekam," hovorí chlapček.

Rodina tlačila kresby na špeciálnom fotopapieri, aby ľuďom dlhšie vydržali. Objednávky im chodili z celého sveta, od Japonska až po Taliansko. "Je to úžasné, stále neveríme, že to vyšlo. Aj teraz ešte dostávame nové zákazky, keďže sme však našetrili dostatok peňazí, už v ich predaji nepokračujeme" dodala Aidanova teta Mandi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu