Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prorok šíri paniku o supercunami, pátra po ňom polícia!

Kontajnery, ktoré majú ochrániť ľudí pred katastrofou
Kontajnery, ktoré majú ochrániť ľudí pred katastrofou

TCHAJ-PEJ - Samozvaného proroka, ktorý na internetovom blogu šíri zvesti o blížiacom konci sveta, začala hľadať a prešetrovať taiwanská polícia. Muž, ktorý si hovorí Učiteľ Wang, tvrdí, že 11. mája zasiahne Taiwan zemetrasenie o sile 14 stupňov Richterovej stupnice a cunami s vlnami vysokými 170 metrov.

Jeho varovanie už vyvolalo paniku a polícia zisťuje, či nejde o podvodné sprisahanie, napísal dnes spravodajský server BBC News.

V hornatých oblastiach Taiwanu bolo na základe "proroctva" Učiteľa Wanga umiestnených viac ako sto nákladných kontajnerov a polícia zisťuje, či sa Wang nespojil s niekým z prepravného biznisu, aby podviedol ľudí. K týmto kontajnerom robotníci pridávajú dvere, okná a klimatizáciu a pripoja ich k elektrine a vode. Každý z nich by mal po dokončení stáť približne 5500 dolárov (necelých 4000 eur).

Podľa jeho proroctva len tí, ktorí sa uchýlia do týchto kontajnerov, prežijú katastrofu, ktorá zabije milióny ľudí a rozdelí ostrov na dve polovice. Spadne vraj tiež slávny mrakodrap Tchaj-pej 101 a prezidentský palác.

Taiwan leží v seizmicky aktívnej oblasti. V roku 1999 tu zemetrasenie o sile 7,9 stupňa zabilo viac ako 2400 ľudí a poškodilo približne 50 000 budov. Taiwanský ústredný meteorologický úrad však uvádza, že pre podobné varovania nie je žiadny podklad, pretože o zemetrasení o sile 14 stupňov nikto nikdy nepočul a otrasy sa spoľahlivo predpovedať nedajú.

Polícia predpokladá, že marcové ničivé zemetrasenie a cunami v Japonsku mohlo inšpirovať podvodníkov, ktorí sa snažia zneužiť strach ľudí. Učiteľa Wanga, ktorý svoju teóriu prezentoval aj v miestnej televízii - pričom trval na tom, že jeho tvár nebude vidieť - sa zatiaľ polícii nepodarilo nájsť. Jeho blog z internetu stiahli. Ak sa ho podarí chytiť a usvedčiť z podvodu, hrozí mu až päť rokov väzenia; v prípade usvedčenia z porušenia zákona o spoločenskom poriadku mu na konto pribudne ešte pokuta do výšky 1000 dolárov (714 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu