Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Bulhar so smrtiacou nákazou ušiel z nemocnice!

Nebezpečný muž z Bulharska
Nebezpečný muž z Bulharska

BRATISLAVA/PRAHA - Veľmi nebezpečný by mohol byť pre svoje okolie muž (32) z Bulharska, ktorý v stredu ušiel z pražskej Thomayerovej nemocnice. Je totiž nakazený nebezpečnou, otvorenou formou tuberkulózy. Pátra po ňom polícia.

"Muž bol na tomto oddelení hospitalizovaný od 14. marca tohto roka. Bez pravidelného užívania liekov je pre svoje okolie (...) veľmi nebezpečný," uviedla hovorkyňa polície Eva Kropáčová.

Tento typ tuberkulózy sa ľahko šíri a muž žiadne lieky nemá. Bulhar pracoval v Prahe ako robotník na stavbe. "Momentálne by sa mal pohybovať v spoločnosti mladej ženy, tiež bulharskej národnosti," dodala hovorkyňa.

Tuberkulóza je smrteľná choroba, ktorá je v posledných desaťročiach opäť na vzostupe, a to aj vo vyspelých krajinách. V štátoch tretieho sveta je stále jednou z významných príčin úmrtnosti. O otvorenej tuberkulóze, akú má robotník na úteku, sa dá hovoriť vtedy, keď praskne zápalové ložisko v tele a pôvodcovia choroby sa dostanú z neho von. Liečba si vyžaduje úplnú izoláciu pacienta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu