Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pacient nakazený H1N1 zomrel na leukémiu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Pacient dnes okolo 10:00 zomrel vo Fakultnej nemocnici Královské Vinohrady na leukémiu, potvrdila hovorkyňa nemocnice Jana Jelínková. Ďalší pacient je naďalej vo vážnom stave.

V nemocnici boli celkom traja pacienti s H1N1. Nakazil sa aj lekár a  dve zdravotné sestry, ktoré sú v domácom liečení. Podľa Jelínkovej stav zosnulého pacienta bol vážnu ešte predtým, ako sa nakazil. Tá nebola hlavnou príčinou smrti, zdôraznila. Riaditeľ nemocnice Marek Zeman v rozhovore pre Rádio Česko upresnil, že zrejme zomrel na komplikácie dané bakteriálnou infekciou, nie vírovou.

Jedinou obeťou v Česku tak je žena(31), která v októbri zomrela v karlovarskej nemocnici na komplikácie spojené s chorobou. Stav dalších dvoch nakazených pacientov podľa Zemana zostáva rovnaký. Pacientka, ktorá je na kardiologii, je v stabilizovanom, i keď vážnom stave. Druhý je na hematologickej klinike a je v dobrom stave, uviedol riaditeľ. Kvoli chrípke dnes preventívne uzavrel Karlovarský kraj chebské gymnázium. Jeho traja študenti ochoreli prasaciou chrípkou a ďalších asi 270 študentov má rôzne vírové problémy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu