Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Muža odnieslo aj s domom, zachránili ho po dvoch dňoch na mori!

Hiromica Šinakanawa unikol istej smrti. Zobraziť galériu (4)
Hiromica Šinakanawa unikol istej smrti. (Zdroj: SITA)

TOKIO - Japonca (60), ktorého vlny cunami zmietli v piatok aj so strechou jeho domu, dnes zachránili po dvoch dňoch z mora.

Mohutné piatkové zemetrasenie vyvolalo ničivé vlny cunami, ktoré odniesli Hiromicu Šinakanawu a jeho dom v prefektúre Fukušima vyše 15 kilometrov do mora.

Šinakawa dnes povedal svojim záchrancom, že sa zachránil, pretože sa zúfalo držal strechy svojho domu. "Ale moju ženu to spláchlo," dodal. Šinakawa pripísal svoju záchranu dobrému počasie a slabým vlnám, uviedol jeden zo záchranárov pre tlačovú agentúru Kjódo.

Počet doložených obetí zemetrasenia a cunami už prekročil hranicu 1200. Desiatky tisíc ľudí sú však nezvestné, pravdepodobne mŕtve. 

Sopka Šinmoedake v južnom Japonsku dnes obnovila erupcie popola a kameňov, varovala meteorologická agentúra. Sopka sa nachádza na opačnej strane Japonska od epicentra piatkového zemetrasenia a nie je jasné, či jej obnovené erupcie súvisia so zemetrasením.

Meteorológovia uviedli, že po dvoch týždňoch nečinnosti sopka znova začala chrliť oblaky plynu a popola. Vulkán vysoký 1421 metrov vybuchol 26. januára prvýkrát po vyše polstoročnom spánku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu