Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Chorému bábätku voperovali žilu z kravy!

Hannah so svojou mamou
Hannah so svojou mamou

LONDÝN/BRATISLAVA - Dvojča Hannah sa narodilo v 28. týždni tehotenstva a po narodení vážilo iba necelé kilo. Ďalšou ranou pre rodičov bolo objavenie vzácneho srdcového ochorenia, pri ktorom mohlo dieťa zomrieť. Hrdá matka Charlotte Slaterová (38) však dnes drží v objatí svoju dcérku, ktorej život zachránila unikátna operácia.

Testy v nemocnici odhalili, že cievy v jej tele sa nevyvíjajú správne. Namiesto rozdelenia do dvoch, na ľavú a pravú stranu srdca, mala iba jednu veľkú, ktorá odosielala priveľa krvi do pľúc.

"Bola to zdrvujúca správa," hovorí matka. Lekári v southamptonskej nemocnici sa rozhodli pre pozoruhodnú dvojstupňovú operáciu.

Akonáhle sa ona a jednovaječné dvojča Lauren v septembri narodili, Hannah voperovali zariadenia na spomalenie toku krvi. O tri mesiace neskôr, keď bola dostatočne silná, došlo k rekonštrukcii pľúcnej tepny pomocou kravskej.

"Je to naozaj neuveriteľné, že vďaka žile z kravy, je naša dcéra nažive," stále neverí Charlotte, ktorá si svoju Hannah mohla konečne po piatich mesiacoch zobrať domov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu