Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Mužovi v bruchu narástla "hrča" veľká ako futbalová lopta!

Russell ešte s Zobraziť galériu (2)
Russell ešte s "hrčou" v bruchu

LONDÝN - Hoci to vyzerá skôr ako záber z filmu o votrelcovi, útvar, ktorá rástol štyridsaťdeväťročnému Angličanovi v bruchu, je pozemského pôvodu. Muž s toutou enormnou záťažou žil takmer desať rokov!

Russell Vaughan prvé náznaky prietrže, čiže vyklenutí brušnej dutiny zaznamenal ešte v roku 1990, keď sa obliekal na pracovné stretnutie. Postupom času však hernia, ktorú nazval The Alien (cudzinec, votrelec, pozn. red.) narástla až do veľkosti futbalovej lopty.

Otec štyroch detí ju preto začal skrývať pod širokým a rozťahaným oblečením. Lekári mu radili ísť na operáciu, Russell mal však z chirurgického zákroku strach. Začal byť plachý, prestal sa stretávať s kamarátmi až nakoniec pred siedmimi rokmi emigroval so ženou Adrienne do Španielska.

Ísť pod nôž ho nevedomky donútil až jeho štvorročný synovec, keď sa ho jedného dňa opýtal, či je tehotný. Po operácii, ktorú podstúpil minulý rok v októbri v rodnom Anglicku, mu ostala iba malá jazva. Lekár, ktorý ho operoval, vyhlásil, že Russell mal veľké šťastie, že s prietržou dokázal tak dlho žiť. Podobné stavy totiž ohrozujú funkciu čriev a iných vnútorných orgánov a spôsobujú veľké zdravotné potiaže vyžadujúce si okamžitý zákrok.

"Som teraz oveľa sebavedomejší a opäť sa teším na prácu s ľuďmi," vyhlásil Vaughan, ktorý odteraz podľa vlastných slov začína žiť nový život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu