Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Rozhodnutie slúžiť vlasti si zaslúži rešpekt a uznanie, povedala prezidentka Čaputová

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Rozhodnutie slúžiť vlasti si zaslúži rešpekt a uznanie. Povedala to dnes prezidentka Zuzana Čaputová pri príležitosti prijatia najlepších ocenených vojakov a poddôstojníkov Ozbrojených síl SR. Podľa hlavy štátu si nemôže veľa Slovákov povedať, že boli najlepší vo svojom odbore a je dôležité, že Slovensko má odhodlaných vojakov.

„Už samotné vaše rozhodnutie slúžiť vlasti, slúžiť v jej ozbrojených silách, si zaslúži rešpekt a uznanie celej našej spoločnosti,” povedala prezidentka. Podľa nej je dôležité, že si vzdelaní mladí ľudia vyberajú službu vlasti, aj keď často nemusí byť docenená a ako hlava štátu chce dopomôcť k tomu, aby bola.

Podľa prezidentky nie je veľa ľudí na Slovensku, ktorí o sebe môžu podľa kvalifikovaných hodnotení povedať, že boli vo svojom odbore v minulom roku najlepší. „O vás sa to povedať dá, na čo môžete byť právom hrdý,” zdôraznila. Čaputová si tiež myslí, že ak majú ozbrojené sily efektívne plniť dnešné i budúce úlohy, musia disponovať kvalifikovanými, odhodlanými a morálne pevnými vojakmi a poddôstojníkmi.

Ich stretnutie je dôkazom, že takýchto príslušníkov v ozbrojených silách Slovensko má. Najlepších jedenásť vojakov a poddôstojníkov vyberala odborná komisia. Mená všetkých nie je možné zverejniť.

Viac o téme: PrezidentkaBratislavaSlovenskoOzbrojené sily SRZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu