Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PRIESKUM Vládu s podporou Kotlebu či Harabina ľudia nechcú: Nesúhlasí vyše polovica Slovákov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Koalícia so stranou ĽSNS alebo Vlasť je neprijateľná pre viac ako dve tretiny ľudí. Agentúra zisťovala u ľudí názor na možnú budúcu vládnu koalíciu, ak by sa opierala o podporu strany Mariana Kotlebu ĽSNS. Takú istú otázku dostali aj v prípade podpory strany Vlasť, ktorej lídrom je Štefan Harabin.

Prieskum, ktorý si dala vypracovať televízia Markíza, realizoval Focus od 15.10. do 22.10. tohto roka na vzorke 1021 respondentov. Celá prvá otázka znela: „Do akej miery je pre Vás osobne prijateľné, aby sa budúca vládna koalícia, ktorá vzíde z nasledujúcich parlamentných volieb, opierala o podporu Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko?“

PRIESKUM Vládu s podporou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Takáto koalícia by bolo neprijateľná pre 67 percent všetkých oslovených. Opačne odpovedalo 27 percent ľudí. A takmer šesť percent sa nevedelo rozhodnúť. Prieskum sa týkal aj voličov jednotlivých politických strán. Napríklad, takúto koalíciu považuje za neprijateľnú viac ako 61 percent voličov strany Smer-SD. Prijateľné je to pre takmer 34 percent ľudí a neviem odpovedalo päť percent.

Voliči koalície strán Progresívne Slovensko a Spolu-občianska demokracia považujú spomínanú koalíciu za neprijateľnú, a to takmer 80 percent z nich.

PRIESKUM Vládu s podporou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Druhá otázkou bola: „A do akej miery je pre Vás osobne prijateľné, aby sa budúca vládna koalícia, ktorá vzíde z nasledujúcich parlamentných volieb, opierala o podporu strany Štefana Harabina Vlasť?“ Výsledky dopadli podobne. Možnú koalíciu by za neprijateľnú považovalo 70,5 percenta ľudí. Naopak, za prijateľnú, ju vidí 24,1 percenta oslovených. „Neviem“ odpovedalo v tomto prípade 5,4 percenta.

Viac o téme: PrieskumRichard SulíkŠtefan HarabinFocusMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu