Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Situáciu okolo Glváča bude Smer riešiť v rámci vnútrostraníckej diskusie: Začali zbierať podpisy

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Situáciu okolo Martina Glváča bude strana Smer-SD riešiť v rámci vnútrostraníckej diskusie. Uviedol to hovorca strany Ján Mažgút. Opozícia dnes začala zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorej cieľom je odvolať Martina Glváča (Smer-SD) z postu podpredsedu NR SR.

Na dnešnej tlačovej besede to povedal líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič. Podľa neho robí Glváč hanbu a zubami-nechtami sa drží stoličky podpredsedu národnej rady. Na zvolanie mimoriadnej schôdze je potrebných 30 podpisov.

„V prvom rade je potrebné uviesť, že je tragikomické, že mimoriadnu schôdzu zvolávajú páni Matovič a Sulík, ktorí sa s Marianom K. osobne stretávali a riešili citlivé veci, napríklad voľbu generálneho prokurátora. Strana Smer - sociálna demokracia bude situáciu riešiť v rámci vnútrostraníckej diskusie, bez ohľadu na tradičné opozičné divadlo," priblížil Mažgút.

Glváč čelí tlaku na odstúpenie od pondelka, kedy Denník N napísal, že si mal dohadovať s Marianom K. v aplikácii Threema biznis s pozemkami na Čiernej Vode. Glváč podľa denníka s Marianom K. taktiež rozoberal, ako sa má rekonštruovať vláda po odchode Roberta Fica z postu predsedu vlády.

Fico sa vzdal svojej funkcie po tlaku verejnosti po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice v marci minulého roka. Komunikácia medzi nimi mala prebiehať minimálne od 17. októbra 2017 do 5. mája 2018 a vymeniť si spolu mali najmenej 49 správ. Denník N dnes tiež napísal, že podľa jeho informácií Glváč nebude na kandidátke Smeru v nadchádzajúcich parlamentných voľbách.

Viac o téme: ParlamentSmer-SDMartin GlváčJán Mažgút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu