Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Hlina Dankovi poriadne naložil: Veď to nie je vlajkový stožiar, tvrdí predseda KDH

Alojz Hlina a stožiar Zobraziť galériu (4)
Alojz Hlina a stožiar (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Facebook/Alojz Hlina)

BRATISLAVA - Je to tu! Stožiar, ktorý dal vztýčiť pred parlamentom šéf Národnej rady Andrej Danko, stojí sotva týždeň a už prichádza veľká dávka kritiky. Na vzhľade 30-metrového stožiara si "zgustol" predseda mimoparlamentného KDH Alojz Hlina, ktorý úškľabkami na adresu Danka nešetril.

Toto už predseda kresťanských demokratov nerozdýchal. Prešiel len týždeň od vztýčenia Dankovho stožiara pred parlamentom, a už je tu prvá recenzia doložená fotodokumentáciou. "Andrej Danko sa rozhodol po sebe zanechať pamiatku v podobe vlajkového stožiaru. A to, ako to dopadlo, je presne vizitka SNS. Sú to šuflikanti, hochštapleri, ktorí slovenskú vlajku používajú len na prekrývanie svojej neschopnosti," začal ostro vo svojom statuse predseda Hlina.

FOTO Hlina Dankovi poriadne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Držiak na káble a antény

Hlinovi tiež leží v žalúdku typ stožiara, ktorý sa pred parlamentom rozhodli postaviť. Podľa neho totiž vôbec nejde o vlajkový stožiar a vizuálne mal byť iba pretretý inou farbou. "Vlajkový stožiar pred národnou radou nie je vlajkový stožiar. Je to adaptovaný energo stožiar. Stožiar, aké jedna slovenská firma vyrába v desiatkach kusov pre potreby energetického a telekomunikačného priemyslu. Vyrába sa štandardne v pozinkovanej úprave, keďže v tejto úprave by bolo zrejmé, že to nie je vlajkový stožiar, ale držiak na káble a antény, tak sa ho SNS-áci rozhodli natrieť," posťažoval sa Hlina.


VIDEO Dátum slávnostného odhalenia Dankovho stožiara prezradený: Vyzbierali poriadnu sumu


FOTO Hlina Dankovi poriadne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Hlina rázom prešiel do ofenzívy a pritvrdil. "Takto šlendriánsky môžete natierať ohradu pre ovce niekde v krkahájoch a nie stožiar okolo ktorého denne prejdú stovky turistov," napísal posmešne predseda kresťanských demokratov. V ďalších riadkoch predseda neobišiel ďalšiu zvláštnosť. "A ten „miešok“? To vrecúško ako ťažítko?" pýta sa v statuse Hlina.

Na stožiare je tiež umiestnený čierny miešok
Zobraziť galériu (4)
Na stožiare je tiež umiestnený čierny miešok  (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Kancelária Národnej rady odpovedá

Na kritiku Alojza Hlinu odpovedal Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR. "Teší nás záujem pána Hlinu o stavbu stožiara určeného pre štátnu vlajku SR pred budovou Národnej rady SR. Osadenie štátnej vlajky pri budove parlamentu bolo dlhodobou myšlienkou a projektom Kancelárie NR SR, s ktorým sa zaoberali už aj predchádzajúce vedenia. Preto aj výroba všetkých komponentov podliehala vysokým technickým nárokom a celková odborná príprava a zhotovenie trvalo niekoľko mesiacov," reagovali.

Podľa stanoviska špeciálne pre tento vlajkový stožiar bol navrhnutý a skonštruovaný navíjací systém veľkorozmernej vlajky. "Konštrukčne je stožiar unikátom na vysokej technickej úrovni, na jeho technickom návrhu sa spolupracovalo s kolegami z maďarského parlamentu. Práve oni boli ochotní poskytnúť nám svoje skúsenosti a konštrukčné riešenia, ktoré sa im už v praxi osvedčili," priblížila Kancelária NR SR.

 "Všetky dodatočné povrchové nedokonalosti, ktoré prípadne vznikli počas osádzania stožiara, budú odstránené zhotovitelom tak, aby bolo dielo odovzdané bezchybne a na najvyššej profesionálnej úrovni. Keďže stožiar nevyrábali a nestavali poslanci, resp. členovia Slovenskej národnej strany, apelujeme touto cestou na pána Hlinu, aby si skôr hľadal iné témy pre svoj politický marketing," dodali v reakcii s tým, že statusom na sociálnej sieti Hlina znevažuje prácu a odborné znalosti všetkých ľudí, ktorí sa podieľali na osádzaní a príprave tohto vlajkového stožiara pre štátnu vlajku SR.

"Záverom však oceňujeme aspoň časť jeho vyjadrenia, v ktorej sa pán Hlina nemýlil. A to keď skonštatoval a dal nám za pravdu, že obdobné vlajkové stožiare sú pred parlamentmi aj v iných krajinách. A teda Kancelária NR SR touto inštaláciou štátnej vlajky SR iba naplnila celosvetový štandard, ktorý u nás doteraz chýbal," uzavreli.

Viac o téme: StožiarAndrej DankoAlojz Hlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu