Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fico súhlasí s Matovičom: Za slušné Slovensko je politická organizácia, reakcia iniciatívy

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Expremiér Robert Fico (Smer-SD) súhlasí s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko. Zhodli sa, že iniciatíva už nie je občianska, ale je politickou organizáciou.

"Je to obyčajná mládežnícka politická organizácia Trubanovej a Kiskovej strany, strán, ktorých túžba po moci sa úplne vymyká z hraníc demokracie," skonštatoval Fico vo videu na sociálnej sieti.

Fico tvrdí, že cieľom organizátorov protestov v minulom roku nebolo vyjadrenie súcitu a ľútosti, ale pád vlády, predčasné voľby a nástup súčasnej opozície. Keďže im to nevyšlo, slúži podľa jeho slov politicky ako mládežnícka organizácia.

Matovič v utorok (23. 7.) povedal, že Za slušné Slovensko je politickou organizáciou vznikajúcej strany Za ľudí a koalície Progresívne Slovensko a Spolu. "Juraj Šeliga je dnes pravou rukou Andreja Kisku a ukázalo sa, že dohoda o zastavení zrejme najväčšieho protestu, po ktorom mali byť na 100 percent predčasné voľby, nebola len tak. Možno to bolo len o tom, že Andrej Kiska ešte nemal pripravenú stranu a nemohol do politiky reálne vstúpiť," poznamenal líder OĽaNO.

Predstavitelia iniciatívy opakujú, že vždy boli a zostávajú občianskou iniciatívou. "Na žiadnom z našich pódií nevystupoval politik, v našich organizačných štruktúrach sme kládli veľký dôraz na to, aby neexistovali žiadne prepojenia na akúkoľvek politickú stranu. Z tohto dôvodu sme odmietli spoluprácu s kýmkoľvek, kto bol v politike. Takisto Juraj Šeliga vo chvíli, keď oznámil, že sa chystá vstúpiť do politiky, zo všetkých organizačných štruktúr iniciatívy odišiel," uviedli v utorkovom stanovisku.

Reakcia iniciatívy Za slušné Slovensko

Iniciatíva Za slušné Slovensko v reakcii na sociálnej sieti napísala, že Fico pokračuje v opakovaní a šírení lží. "Podstatou našej občianskej iniciatívy sú občianske a demokratické princípy, nie stranícke boje, tie prenechávame politikom. Uvedomujeme si, že sa začína kampaň a tá bude špinavá, ale odmietame sa do nej nechať zatiahnuť," vyhlásili.

Fico sa tiež podľa iniciatívy opakovane snaží odvracať pozornosť od svojich káuz. "Klame, pretože mu vadí, že pre tlak desiatok tisíc ľudí musel odstúpiť zo svojej funkcie. Už očividne zabudol na Vadalu, Jasaňa a Troškovú, Kaliňáka, rozkradnuté eurofondy, mafiu na východnom Slovensku. Berie do úst spomienku na Jána a Martinu, pričom dvaja nevinní mladí ľudia boli zavraždení práve za jeho vlády. Opakovane sa obúva do novinárov, pričom zavraždený novinár za jeho vlády neúspešne žiadal o ochranu. Na toto nesmieme zabúdať," konštatuje iniciatíva. Jej predstavitelia dodali, že od začiatku boli a budú občianskou iniciatívou, ktorá sa nevzdá a bude stále volať po slušnom a spravodlivom Slovensku.

Viac o téme: Robert FicoIgor MatovičZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu