Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matovič zverejnil sedem SMS správ medzi Šufliarskym a Kočnerom: Pozrite si ich prepis!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič dnes zverejnil časť komunikácie medzi námestníkom generálnej prokuratúry pre trestný úsek Petrom Šufliarskym a Marianom Kočnerom, ktorý je momentálne obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa Matoviča si vymenili 430 správ, z ktorých zverejnil sedem. Šufliarsky uviedol, že dá každému individuálny súhlas na zverejnenie komunikácie, aj keby to malo mariť vyšetrovanie.

Šufliarsky si podľa Matoviča vymenil s Kočnerom za pol roka 430 esemesiek. Zároveň uviedol, že v stredu večer dostal zo slovenského čísla tri varovné esemesky, aby tlačovku nezvolával. Po komunikácii začal pátrať po tom, čo Šufliarsky vystúpil na tlačovej konferencii. Bolo mu podozrivé, že sa Šufliarsky dopredu snažil vyviniť z kontaktov s Kočnerom.


MIMORIADNY ONLINE Matovič zverejnil prvé sms Šufliarskeho s Kočnerom


SMS medzi Kočnerom a Šufliarskym

Na tlačovej konferencii zverejnil zatiaľ sedem správ, ktoré si verifikoval včera. Podľa Matoviča by malo ísť o pravú komunikáciu. Ľudia z okolia Šufliarskeho ho upozorňovali, že je rovnako nebezpečný ako Kočner a má si dávať pozor.

Sedem SMS správ medzi Kočnerom a Šufliarskym:

Šufliarsky: Ok. Porozmýšľam a ozvem sa. To s tými voľbami ako myslíš? 

Kočner: Poviem Ti osobne. Je to na dlhší rozbor.

Šufliarsky: Už tuším, že ma zahrnieš toľkými info... že budem mať hlavybôľ...

Kočner: Nebudeš. Nejdem otvárať trezor. Chcem len pofilozofovať, ako sa pre budúcnosť zbaviť pocitov dezilúzie, sklamania a bezmocnosti.

Šufliarsky: Tak to som si vydýchol.

Kočner: V jednom „Tvojom prípade“ som už raz tieto pocity mal. Dodnes ma to trápi, že som Ťa lepšie nepočúval... Len som sa musel na vlastnej koži presvedčiť, že pravdu si mal Ty.

Kočner: Pamätáš si na náš dlhý rozhovor (cca 2 hod.) v aute?

Matovič zverejnil sedem SMS
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Výzva Čižnárovi a vyhrážky Matovičovi

„Ak sa Šufliarsky chce vyviniť, že veď aj jeho vraždu si Marian K. objednal, tak z tých esemesiek vyplýva, že s ním mal dobrý vzťah,“ povedal Matovič s tým, že Kočner si údajne objednal Šufliarskeho vraždu, ale až v roku 2018, keď zistil, že Šufliarsky ho hodil cez palubu. Matovič vyzval generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby Šufliarskeho odvolal. Matovič hovorí, že o esemeskách chce vypovedať len pred tímom, ktorý vyšetruje vraždu Jána Kuciaka. Zverejnenie esemesiek považuje za verejný záujem, má ich k dispozícii od minulého týždňa.

Matovič hovorí, že vo výhražných esemeskách mu neznámy tykal, ale nevie, či sa poznajú. Hovorí, že dotyčný sa odvolával aj na film o boxérovi Rocky, kde sa hovorí, že nejde o to, koľko rán dáš, ale koľko dostaneš. Takisto tam stálo, aby ich nezverejňoval, keďže existuje nahrávka jeho rozhovoru s Marianom Kočnerom, ktorá ho zničí.

Viac o téme: Igor MatovičPeter ŠufliarskySMS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu