Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odhalenie pravdy alebo falzifikát: Matovič zverejnil list s údajným prepisom rozhovoru s Kočnerom

Igor Matovič zverejnil anonymný list, ktorý prezentuje údajný prepis nahrávky medzi ním a Marianom Kočnerom Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič zverejnil anonymný list, ktorý prezentuje údajný prepis nahrávky medzi ním a Marianom Kočnerom (Zdroj: Facebook/Igor Matovič, TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Týždeň po tom, ako pravá ruka generálneho prokurátora Peter Šufliarsky skončil na svojom poste prvého námestníka, prichádzajú hlasy aj z druhej strany. A to konkrétne na poslanca Igora Matoviča, ktorý sa minulý týždeň intenzívne prostredníctvom médií doťahoval aj so samotným generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom. Dôvodom roztržky bola početná výmena SMS správ Šufliarskeho s Marianom Kočnerom, ktorý je dnes už obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Samotný Matovič sa pritom priznal, že sa s Kočnerom v minulosti stretol a zhovárali sa. Práve kvôli stykom so spomínaným Kočnerom sa Šufliarsky odobral zo svojho postu námestníka. V tejto chvíli sa ale podľa Matovičových slov redakciami šíri anonymný list, ktorý obsahuje prepis nahrávky medzi ním a Kočnerom. Je možné že ide o prepis práve zo stretnutia z minulosti, ktoré samotný opozičný poslanec priznal. Sám tento prepis ale označuje za falzifikát. "Samozrejme, ide o bludy a evidentne mal niekto tvorivú chvíľku," uviedol na sociálnej sieti Matovič.

Odhalenie pravdy alebo falzifikát:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)


MIMORIADNA SPRÁVA Šufliarsky končí kvôli esemeskám s Kočnerom


Ten vidí práve za šírením tejto listiny pomstu za minulotýždňovú konfrontáciu s ľuďmi na prokuratúre. "Malý odvážny chlapec im s prakom a jednou dobre mierenou zostrelil ich kámoša Šufliarskeho a majú preveliký strach z toho, čo bude nasledovať ... a tak zvolili cestu šírenia výmyslov," pokračoval líder Obyčajných ľudí.

Zo preposlaného anonymného prepisu je možné dedukovať, že v rozhovore prišlo aj na tému bývalej premiérky Ivety Radičovej či lídra SaS Richarda Sulíka. V inkriminovanom rozhovore je spomínaný aj medializovaný úplatok, ktorý mal byť Matovičovi ponúkaný na to, aby bola povalená vtedajšia vláda. "Zverejnite nahrávku, určite ju máte, nešírte bludy." uzavrel Matovič svoj status.

Viac o téme: RozhovorIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu