Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Komisia preskúmala Dankovu spornú rigoróznu prácu: Prvé zistenia ho nepotešia, líder SNS mlčí

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

BRATISLAVA - Účelová komisia Akademického senátu Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici už preskúmala rigoróznu prácu predsedu Národnej rady SR Andreja Danka a vypracovala o tom správu. Informuje o tom Denník N s tým, že výsledok je podľa zatiaľ neoficiálnych informácií „do veľkej miery podobný“ zisteniam, ktoré publikoval predtým.

Z tých vyplýva, že Dankov text o verejnej správe je plagiátom, píše denník. Zároveň dodáva, že oficiálne výsledky preverovania Dankovej rigoróznej práce ešte dostupné nie sú, pretože senát zaviazal členov komisie mlčanlivosťou až do 11. januára, teda do termínu konania mimoriadneho zasadnutia akademického senátu s jediným bodom rokovania.

Dankova rigorózna práca.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Výsledok je podobný doterajším zisteniam

„Môžem povedať len toľko, že výsledok je do veľkej miery podobný doterajším zisteniam,“ cituje Denník N podpredsedu akademického senátu a člena účelovej komisie Jozefa Michala Mintála. Andrej Danko až do zverejnenia oficiálnej správy komisie na informácie o rigoróznej práci nebude reagovať, povedal pre denník hovorca predsedu parlamentu Tomáš Kostelník. Komisia podľa neoficiálnych informácií preverovala „viac“ prác, nielen tú Dankovu.


Zásadné odhalenie v kauze Dankovej rigorózky: Chýba tam časť, ktorá je povinná!


Denník píše, že obsah správy zatiaľ poznajú len deviati členovia účelovej komisie. „Predseda senátu Miroslav Krystoň a členovia akademického senátu ju dostanú pravdepodobne až niekoľko dní pred mimoriadnym zasadnutím. Rektor univerzity Vladimír Hiadlovský, dekani fakúlt a verejnosť sa s kompletnými výsledkami oboznámia až po hlasovaní senátu,“ uvádza denník. Parlamentná opozícia sa pre rigoróznu prácu v novembri pokúšala Danka odvolať z postu predsedu NR SR, avšak nebola úspešná.

Viac o téme: KomisiaAndrej DankoRigorózna práca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu