Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Fico vyhlásil vojnu novinárom: VIDEO Po prostitútkach prišli teroristi, zastal sa aj Bödöra

Robert Fico sa vyjadril k medializovaným informáciam o Norbertovi Bödörovi.
Robert Fico sa vyjadril k medializovaným informáciam o Norbertovi Bödörovi. (Zdroj: FB/SMER-SD)

BRATISLAVA - Zdá sa, že poslanec Fico svoje slová o boji s médiami myslí naozaj vážne. Na otázky novinárov síce neodpovedá, no už niekoľkokrát avizoval, že chce opäť zaviesť právo na odpoveď pre verejných činiteľov. Najviac ho iritujú dva denníky a k jednému z nich sa vyjadril aj vo svojom videu. Reagoval tak na medializované informácie o Norbertovi Bödörovi.

Nie je žiadnym tajomstvom, že predseda vládnej strany a bývalý premiér zvádza už dlhší čas boj s médiami. Novinárov označuje ako "špinavé protislovenské prostitútky" a na otázky neodpovedá. Robert Fico sa zaťal ešte viac po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.Urobil tak najmä preto, že po tlaku verejnosti musel opustiť kreslo premiéra a spolu s ním odišlo z Úradu vlády aj niekoľko ďalších ľudí, medzi nimi aj Robert Kaliňák, či Mária Trošková, ktorá bola hlavnou štátnou radkyňou. 

Práve Troškovej vzťahy z minulosti zlomili krk Ficovi. Najnovšie prišiel Denník N s informáciou, že nitriansky podnikateľ Norbert Bödör bol vypovedať na polícii v súvislosti s vraždou novinára. NAKA ho vraj mala zadržať, no on sa to dozvedel a prišiel na políciu sám. Bödör však tieto informácie poprel. 

Mediálni teroristi

Bödörovci sú v Nitre známi. Vlastnia bezpečnostnú službu Bonul, ktorá dostáva štátne zákazky. Miroslav Bödör je pritom v rodinnom vzťahu s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom a väzby má aj na exšéfa protikorupčnej jednotky NAKA Róberta Krajmera. Fico dokonca rečnil na súkromnom večierku Bonulu. 

Na tieto súvislosti upozornili médiá aj po tom, ako na povrch vyplávala informácia o výsluchu mladšieho Bödöra. V reakcii na to Robert Fico nazval novinárov z Denníka N "mediálnymi teroristami". 

Fico o Nku
"Denník N si našiel ďalšiu cestu, ako útočiť na SMER - SD a vytvárať dojem, že má niečo spoločné s vraždou. Našiel ďalšiu osobu, ktorú, ako to bolo aj v predchádzajúcich prípadoch, automaticky, bez dôkazov spájajú s tragickými februárovými udalosťami. A túto osobu spájajú so SMER-om a samozrejme klamú o nej," hovorí poslanec vo videu. Hovorí aj o tom, že novinári zverejnili meno utajeného svedka a to ho mohli rovno zastreliť. 

"A ako sme konštatovali na našom sneme v sobotu, už sa nenecháme opľúvať a čaká nás zaujímavý právny, aby som bol presný, občiansko-právny a trestno-právny súboj s týmito teroristami," dodal Fico.

Zrušená relácia

Fico mal vo štvrtok vystúpiť aj v relácii kontroverzného moderátora Jaromíra Soukopa v TV Barrandov, DUEL Špeciál sa však nakoniec neuskutočnil a zmizol aj z programu. Namiesto neho bol hosťom Jaroslav Kubera, predseda senátu parlamentu Českej Republiky, informuje portál Omediach.com.  

Soukup je známy tým, že je obdivovateľ Miloša Zemana a viacerí politici k nemu odmietajú chodiť pre jeho neobjektivnosť a neprofesionalitu. Robert Fico však v poslednom období čoraz viac obhajuje konšpiračné médiá. Prečo však v relácii nevystúpil, nie je známe.

Viac o téme: MédiaRobert FicoNorbert Boodor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu