Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

U Ficovcov to vrie! Incident smerákov: Drsný útok Maďariča na Číža, poníženie priamo v parlamente

Miroslav Číž a Marek Maďarič
Miroslav Číž a Marek Maďarič (Zdroj: TASR / Martin Baumann)

BRATISLAVA - Ďalšie pnutie v Smere? Exminister kultúry Marek Maďarič sa tentoraz pustil do svojho smeráckeho kolegu Miroslava Číža, ktorému venoval nelichotivé prirovnanie.

Ako informuje Denník N, jablkom sváru bol tentokrát film Únos. Číž sa na kultúrnom výbore v parlamente pýtal, či bolo 20-tisíc eur ako honorár pre režisérku snímky Marianu Čengel Solčanskú veľa alebo málo.

To sa ale nepáčilo práve Maďaričovi. Číža totiž následne prirovnal k neslávne známemu Milošovi Jakešovi. Ten bol generálnym tajomníkom KSČ v dobe, keď padala železná opona. „Naposledy Miloš Jakeš hovoril o honorároch umelcov ako ty o pani Solčanskej,“ uviedol Maďarič.

Nebol to prvý konflikt medzi touto dvojicou politikov Smeru. Do vlasov si skočili už na parlamentnom mediálnom výbore v máji, kde sa riešila hlavne vtedajšia situácia v RTVS a jej riaditeľ Jaroslav Rezník. Maďarič je známy svojím kritickým pohľadom na súčasnú situáciu vo verejnoprávnom médiu.

Stalo sa tak, keď exminister hovoril o úspechoch RTVS v minulých rokoch v oblasti sledovanosti a dôveryhodnosti. „Myslel som, že mi tu na debatu bude chýbať pán Mika, ale vidím, že tu má dostatočného zástupcu," oponoval mu vtedy Číž.

Viac o téme: Marek MaďaričMiroslav Číž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu