Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Letecké opravovne Trenčín dokončili opravu prvého afganského vrtuľníka

Letecké opravovne Trenčín
Letecké opravovne Trenčín (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Letecké opravovne Trenčín dokončili generálnu opravu prvého vrtuľníka afganských vzdušných síl Mi-17V5. Z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave ho v sobotu (28.7.) previezli späť do Afganistanu. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

Kontrakt na generálne opravy tohto typu vrtuľníkov podľa nej získali Letecké opravovne Trenčín v roku 2016 po tom, ako uspeli v rámci verejnej medzinárodnej súťaže agentúry NSPA (NATO Support and Procurement Agency).

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Leteckých opravovní Trenčín Martin Dušanič pripomenul, že išlo o vôbec prvú generálnu opravu vrtuľníka typu Mi-17V5 v priestore EÚ a NATO. „Chcem preto úprimne oceniť precíznu a expertnú prácu personálu Leteckých opravovní Trenčín," povedal Dušanič, podľa ktorého je výsledok ich práce dôkazom, že podnik dokáže uspieť aj v medzinárodnej konkurencii.

Ako uviedla Capáková, vrtuľník po generálnej oprave absolvoval prvý kontrolný zálet na Slovensku ako súčasť prvej z dvoch častí procesu odovzdania. Zvyšná časť sa uskutočnila v Afganistane. "Letecké opravovne Trenčín budú aj naďalej pokračovať v plnení kontraktu, ktorého realizácia je pravidelne kontrolovaná z agentúry NSPA. Ďalšie opravené vrtuľníky tohto typu plánujú dodať späť do Afganistanu v priebehu nasledujúceho roka," uzavrela hovorkyňa rezortu obrany.
 

Viac o téme: OpravaVrtuľník Letecké opravovne Trenčín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu