Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Danko poveril Gajdoša rozpustením Slovenských brancov: U Nočných vlkov žiadny problém nevidí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Slovenskí branci)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko nemá informácie o bezpečnostných rizikách Nočných vlkov. Vyzval však ministra obrany Petra Gajdoša, aby podnikol kroky na rozpustenie organizácie Slovenskí branci.

Ako povedal Danko dnes na tlačovej besede, ministerku školstva Martinu Lubyovú zas požiadal, aby podnikla opatrenia, aby žiaden z brancov nechodil predvádzať sa so zbraňou do školy. Zároveň oznámil, že ak bude niekto imitovať ozbrojený zbor, bude trestne stíhaný. Slovenskí branci podľa Danka len využívajú diery v zákonoch.

Pôsobenie ruského motorkárskeho klubu Noční vlci, ako aj organizácie Slovenskí branci na území SR je podľa vyhlásenia viacerých osobností spoločenského a kultúrneho života škandalózne. V Dolnej Krupej podľa signatárov vzniklo zariadenie, ktoré nemá v štátoch euroatlantického spoločenstva obdoby. Bezpečnostné riziko sa podľa signatárov spája aj s prepojením Jozefa Hambálka na exministra vnútra Roberta Kaliňáka a Ladislava Bašternáka. Pod dokumentom sú podpísaní napríklad Grigorij Mesežnikov, Juraj Mesík, Jaroslav Naď, Juraj Smatana, Peter Zajac, Fedor Gál, Zuzana Čaputová, Ondrej Dostál, Juraj Droba, Martin Klus alebo Ladislav Snopko.

Danko poveril Gajdoša rozpustením
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Podľa Danka však sú väčším rizikom niektoré osobnosti, ktoré sa podpísali pod vyhlásenie. „Keď tam vidím Mesežnikova, mám z toho paniku,“ vyhlásil Danko. Zároveň vyjadril vieru, že sa to neskončí tak, že tí, ktorí boli najväčší komunisti, dnes budú najväčší demokrati.

Viac o téme: Andrej DankoNoční vlciPeter GajdošSlovenskí branci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu