Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Šéf slovenskej pobočky Nočných vlkov: Vyhrážky novinárom, tu stoj, lebo si pôjdem po zbraň

Jozef Hambálek Zobraziť galériu (2)
Jozef Hambálek (Zdroj: Twitter / RFE/RL)

BRATISLAVA - O základňu ruského motorkárskeho gangu Noční vlci na Slovensku je eminentný záujem aj v zahraničí. Pre novinárov Rádia Slobodná Európa sa ale návšteva našej krajiny zmenila na kovbojku.

Počas toho, ako s pomocou dronu nakrúcali zábery komplexu, sa dostali do konfliktu aj so šéfom slovenskej odnože gangu Jozefom Hambálkom. Podnikateľovi s konexiami na exministra Roberta Kaliňáka sa ich počínanie nepáčilo a spomenul aj zbraň.

„Daj to dole. Prečo ma natáčaš?" povedal Hambálek. Na videu neveriacky krútil hlavou nad dronom, neskôr sa dokonca žurnalistom vyhrážal. „Tu stoj. Tu stoj, lebo si pôjdem zobrať zbraň. Tu stoj!" počuť na záberoch.

O zbrani nevie

Hambálek sa pre portál Aktuality.sk vyjadril, že novinári sa mu odmietli identifikovať a ani sa nepredstavili. Podnikateľ následne zavolal políciu, ktorá podľa jeho slova všetkých prítomných vypočula a novinárov zadržala.

Žiadna zbraň vraj v konflikte nebola, hoci sa ňou na videu vyhrážal. „Neviem, o akej vete hovoríte, hovorím o tom, že som nevidel, že by mali nejakú zbraň. Ani ja som žiadnu zbraň pri sebe nemal. Takže zbraň tam ani z ich, ani z mojej strany nebola,“ uviedol Hambálek.

Areál plný vojenskej techniky

O objekte Nočných vlkov v Dolnej Krupej pri Trnave sa začalo hovoriť pred niekoľkými dňami. Zábery z dronu, ktoré sa objavili na internete, ukázali, že areál je plný vojenskej techniky. Polícia v reakcii na to uviedla, že vojenské stroje, ktoré sa v areáli nachádzajú, sú vraj historickými exponátmi, ktoré by mali byť vystavené a prístupné verejnosti na jeseň.

Alexander Zaldostanov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Александр Хирург Залдастанов)

Časť techniky je tiež majetkom občianskeho združenia, ktoré je členom Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR a podľa zákona o ochrane pred požiarmi plní úlohy obecnej hasičskej jednotky. Na situáciu ale reagoval minister obrany Peter Gajdoš (SNS), ktorý nariadil dočasné pozastavenie výkonu funkcie riaditeľa Vojenského historického ústavu (VHÚ) Miloslava Čaploviča.

Slovenská pobočka je nepriamo prepojená aj s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Bývalého ministra s Nočnými vlkmi spája veľmi blízke priateľstvo práve s Jozefom Hambálkom, ktorý momentálne stojí na čele slovenskej odnože motorkárov.

Viac o téme: Noční vlciJozef Hambálek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu