Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poslanci vítajú pochod za život: Je to veľmi vážna aktivita, myslí si Blanár

Podpredseda Smer-SD Juraj Blanár
Podpredseda Smer-SD Juraj Blanár (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA – Podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár vníma prípravu tretieho Národného pochodu za život ako veľmi vážnu aktivitu. Ako povedal dnes, táto akcia má silnú legitimitu biskupov.

Organizáciu pochodu za život vníma veľmi pozitívne aj predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák. „Všetci si musíme uvedomiť, že ochrana života, ochrana a pomoc rodinám, ako aj slobodným mamičkám, prípadne tehotným ženám v núdzi je jedna z najdôležitejších úloh každej vyspelej spoločnosti,“ povedal Bernaťák.

Podpredseda hnutia Sme rodina Peter Pčolinský je presvedčený, že život ma byt chránený od počatia, preto túto aktivitu víta. „Určite sa na pochode zúčastním spolu s manželkou a deťmi. Rešpektujem však odlišne názory na túto tému, nikomu nebudem nasilu vnucovať môj pohľad na vec,“ uviedol.

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) sa rozhodla po tretí raz iniciovať a zorganizovať Národný pochod za život. Bude v nedeľu 22. septembra 2019 v Bratislave. Ako povedal výkonný sekretár KBS Anton Ziolkovsky, Konferencia biskupov Slovenska pozýva na pochod všetkých ľudí, ktorým záleží na ochrane života od počatia po prirodzenú smrť. „Chceme spoločnými silami verejne prezentovať, že takto chápaná ochrana ľudského života a jeho dôstojnosti je pre nás veľmi dôležitá,“ zdôraznil.

Predchádzajúci Národný pochod za život sa konal v Bratislave 20. septembra 2015. Podľa odhadov naň prišlo 70 000 – 85 000 ľudí. Účastníci požadovali zlepšenie právnej úpravy ochrany života a systému pomoci tehotným matkám v krízovej situácii. Prvý Národný pochod za život sa konal v roku 2013 v Košiciach. Niesol sa v znamení hesla "Poďme von a bojujme za život".

Viac o téme: Juraj BlanárPochod za život
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu