Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Proces s Mizíkom pozastavený: Pojednávanie na štvrtok je zrušené

Stanislav Mizík na súde.
Stanislav Mizík na súde. (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Pojednávanie s poslancom Národnej rady SR Stanislavom M. (ĽSNS) obžalovaným z extrémizmu, ktoré Špecializovaný trestný súd v Pezinku naplánoval na štvrtok (14.6.) sa neuskutoční. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Pojednávanie bolo podľa hovorkyne zrušené z dôvodu práceneschopnosti sudcu. Nový termín oznámi súd neskôr. Proces s poslancom Kotlebovej strany sa začal 24. mája, na jún boli naplánované ďalšie dva pojednávacie dni, štvrtok mal byť druhým z nich. 

Poslanec Kotlebovej strany stojí pred súdom pre status na sociálnej sieti, v ktorom kritizoval udelenie štátnych vyznamenaní prezidentom Andrejom Kiskom pri príležitosti 24. výročia vzniku SR osobám so židovským pôvodom alebo sa hlásiacim k tomuto vierovyznaniu.

Podľa obžaloby tým tieto osoby znevážil a dopustil sa ich hanobenia pre ich zdanlivú príslušnosť k rase alebo pre ich náboženské presvedčenie. Trestného činu sa pritom dopustil ako verejný činiteľ. Stanislav M. pred súdom vyhlásil, že sa cíti byť nevinný, využil svoje právo nevypovedať. Obhajcovia deklarovali, že nesúhlasia s obžalobou, popierajú, že by obžalovaný skutok spáchal a skutok, ktorý sa mu kladie za vinu, nie je podľa nich trestným činom.

Viac o téme: ĽSNSStanislav Mizík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu