Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Brány paláca sa otvorili: Kiska privítal návštevníkov

Andrej Kiska privítal v paláci prvých návštevníkov
Andrej Kiska privítal v paláci prvých návštevníkov (Zdroj: Instagram/Andrej Kiska)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska v stredu v parlamente odprezentoval správu o stave republiky, Včera od rána otvoril brány prezidentského paláca. Nechýbala autogramiáda a tých najmenších potešil aj spoločnou fotografiou.

Brány Prezidentského paláca otvorili verejnosti. Prezident Andrej Kiska privítal prvých návštevníkov na prednom nádvorí a prišiel pozdraviť ľudí čakajúcich na vstup, s ktorými sa s nimi porozprával. Medzi návštevníkmi boli najmä žiaci základných škôl so svojimi učiteľmi, ale aj staršie deti a jednotlivci, ktorých neodradil ani mierny dážď.

Kiska DOD 1

"Ja som prišla preto, lebo som sa chcela pozrieť na Prezidentský palác, ako to tu vlastne funguje a vyzerá," povedala jedna z mladších návštevníčok. Spolu s kamarátkou sa im veľmi páčilo predstavenie, ktoré na melódie z Hviezdnych vojen alebo Pirátov z Karibiku predviedla Čestná stráž prezidenta SR s Vojenskou hudbou Banská Bystrica. Deti mu prinášali rôzne darčeky a Kiska sa s nimi rozprával a rozdával podpisy. S niektorými deťmi sa aj odfotil. 

Kiska DOD 2

Návštevníkov DOD čakajú prehliadky historických priestorov aj ďalšie vystúpenia čestnej stráže a vojenskej hudby. V Prezidentskej záhrade sa zas predstavia viaceré folklórne súbory. Novinkou tohtoročného DOD je svetelná inštalácia od tímu Bielej noci. Brány prezidentského paláca sa opäť uzatvoria o pol šiestej, pričom posledný vstup je možný o 17-tej.

Kiska DOD 3

Viac o téme: Prezidentský palácDeň otvorených dveríAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu