Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vojna liberálov: Klamstvá o tajných stretnutiach s Kotlebom? Sulíkova kolaborácia s fašistami

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Hádky kvôli Kotlebovi. Richard Sulík má čo robiť, aby vysvetlil svoje stretnutie s Kotlebom. Navyše, podľa bývalého blízkeho spolupracovníka Juraja Miškova zo strany SKOK! sa mal s Kotlebom stretnúť nie raz, ako to sám priznal, ale viackrát. Do povolebných hádok liberálov kvôli Kotlebovi sa zapojili aj viaceré známe tváre.

Richard Sulík sa pred pár dňami verejne priznal, že sa stretol s Marianom Kotlebom. Stretnutie v Maďarsku slovenského liberála a fašistu vyvolalo búrku nevôle. Najmä u liberálov. Sulík sa mal však s Kotlebom strtnúť viackrát, tvrdí to šéf strany SKOK! Juraj Miškov. Ten kedysi patril medzi Sulíkových najbližších ľudí.

Jazda do Brezna

Miškov prehovoril o tom, ako ho viezol na stretnutie do Brezna. "Richard Sulík ma obvinil, že klamem keď tvrdím, že sa stretával s Kotlebom pravidelne. Ok, tak sa stretávali NEPRAVIDELNE. On priznal nejaké stretnutie v Maďarsku, ja som ho v roku 2010 viezol na nejaké do Brezna," napísal Miškov.

Vojna liberálov: Klamstvá o
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

"Stretli sme sa JEDENKRÁT a to pred voľbami v roku 2010. Stretnutie, ktoré sa z prirodzených príčin uskutočnilo v Maďarsku, bolo na moju žiadosť," reagoval na obvinenia Sulík.

Legitimizácia Kotlebu

Stret na seba nenechal dlho čakať a pod statusom Miškova sa strhla prudká výmena názorov na to, či je správne, aby takéto obvinenia bývalý kolega na Sulíka vyťahoval. Miškova sa v diskusii zastal aj stranícky kolega Martin Chren. "Dôležitá je pravda, nie či to niekomu pomôže, alebo nie. Za posledné týždne Sulík a spol. priamo a nepriamo niekoľkokrát nahrávali Kotlebovi, ktorý je tým najväčším zlom v politike. A to je oveľa horšie, než čokoľvek iné, čo sa udialo. Týmto svojím správaním Sulík nielen legitimizuje Kotlebu, ale vlastne aj súčasnú koalíciu," bránil ho Chren.

Kedysi bývalí kolegovia
Zobraziť galériu (5)
Kedysi bývalí kolegovia  (Zdroj: SITA)

Keď zistil za kým ide, zostal v šoku

Na otázku, prečo ho do Brezna teda Miškov viezol, keď s ním nesúhlasil, odpovedal Chren, že o tom Miškov ešte nevedel. "Až počas cesty povedal, za kým ide. A pohádali sa kvôli tomu. Dodnes pamätám, ako mi Juraj o tom prvýkrát hovoril, zostal som v šoku," dodal Chren. Ďalšie otázky nahnevaných ľudí smerovali k tomu, prečo to vyťahuje na Sulíka až teraz. Aj na to mal Chren odpoveď. "Keď som sa dozvedel, že sa Sulík stretáva s Kotlebom, silno som to kritizoval, a nikdy som o tom nemlčal, len novinárov to zaujalo až teraz," odpovedal.

Teraz si nevedia prísť na meno
Zobraziť galériu (5)
Teraz si nevedia prísť na meno  (Zdroj: SITA)

Ako na stránkach Pospolitosti

Reakcie ľudí nenechali chladným ani známeho moderátora, vyštudovaného teológa či publicistu Michala Havrana. Tomu sa príliš nepozdávala obhajoba Sulíkových fanúšikov. "Dobrých voličov má Sulík, sa cítim ako na stránkach Pospolitosti," napísal do komentáru Havran. Do debaty sa zapojil aj Sulíkov poslanec Peter Osuský. Miškovovi vyčítal, že mu to nevadilo, keď s ním išiel do vlády a získal post ministra hospodárstva. Ironicky na záver podotkol, že sa teší, čo ešte na Sulíka vypláva. "Marí sa mi, že Sulík pravidelne (prípadne nepravidelne) jedával deti!," napísal Osuský.

Stále sa hádali kvôli Kotlebovi

Chren prerazdil, že kvôli Kotlebovi boli medzi Sulíkom a Miškovom hádky. "Stále sa kvôli tomu hádali, keď Sulík chodil na tie stretnutia, a nebolo jediné, ako tvrdí (Miškov - pozn. red.). Juraj tým argumentoval medzi členmi, keď sme vysvetľovali potrebu zmeny smerovania v rámci SAS," tvrdí Chren a poznamenal, že "v rámci rozhovorov sme to spomenuli vždy, keď na to prišla reč," dodal.

Je to neospravedlniteľné

Na záver Miškov podotkol, že zverejnil iba fakty. "Ja som zverejnil iba holý fakt, že sa Sulík stretával s Kotlebom a že stretávanie sa (takzvaného) liberála s fašistom nepovažujem za normálne. Môžete na mňa útočiť koľko chcete, nič to nemení na tom, že tajné stretnutia s Kotlebom, podobne ako aj s Kočnerom, sú v slušnej spoločnosti jednoducho neospravedlniteľné," zakončil Miškov.

Viac o téme: Richard SulíkSASJuraj MiškovMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu