Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Konflikt Sulík versus Havran o fašistoch: Šéf SaS ako Harabin a Fico, česť za 10-tisíc!

Richard Sulík a Michal Havran Zobraziť galériu (4)
Richard Sulík a Michal Havran (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rozhodol sa mu vrátiť úder. Predseda SaS Richard Sulík podal žalobu na známeho teológa a publicistu Michala Havrana. Dôvod je jednoduchý - status na Facebooku, kde ho Havran nešetril. Jablkom sváru sú iba dve slová.

Šéfa liberálov v ňom prirovnal k trápnučkemu fašistovi. V žalobe na ochranu osobnosti, ktorú Sulík zverejnil na svojej stránke, tvrdí, že Havran vytrhol časť blogu o Donaldovi Trumpovi z kontextu a následne ho prirovnal k trápnučkemu fašistovi. Sulík takto za dve slová žiada okrem ospravedlnenia aj 10-tisícové vyrovnanie.

Sulík tvrdí, že aj pre neho musí platiť slušnosť a zároveň žalobu stiahne, ak sa ospravedlní. Za osem rokov, čo je v politike, šéf liberálov vraj nikoho nežaloval ani nepodal trestné oznámenia. „V prípade publicistu a teológa Michala Havrana som to však nútený urobiť. Vo svojom statuse ma nazval FAŠISTOM, lebo do jeho videnia sveta nezapadol môj odhad víťazstva Donalda Trumpa v prezidentských voľbách," píše na Facebooku.

Status Richarda Sulíka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Richard Sulík)

Sulík uznal, že status bol provokatívny, avšak dôrazne sa bráni označeniu fašistický. „Neobhajujem fašizmus s jeho nadradenosťou a násilníckou povahou, nevyzývam na zvrhnutie demokracie a nastolenie hnedej diktatúry, ani nič podobné," píše a zároveň obviňuje Havrana, že podstatou jeho kázaní je podľa neho často „zlosť, povýšenosť a neschopnosť tolerovať iný názor".

Tento typ „intelektuálov“ je nebezpečný," vysvetľuje Sulík. Havranovi poslal list, na ktorý vraj publicista neodpovedal. Peniaze, ktoré Sulík žiada, chce venovať charite. „Nadávanie mi do fašistov skrátka nebudem tolerovať," uzatvára europoslanec.

Status Richarda Sulíka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Richard Sulík)

Chcel odvodový bonus, prišla žaloba

Havran na svojom profile reagoval zatiaľ ironickým komentárom. „Čakal som od Sulíka pod stromček odvodový bonus a prišla žaloba."

Status Michala Havrana
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Havran Michal)

Podobných žalôb sme sa v minulosti dočkali napríklad aj od Štefana Harabina, ktorý žiadal 150-tisíc eur od generálnej prokuratúry či náhradu ušlého platu od Slovenskej republiky. Náladu na súdenie mal aj Robert Fico, ktorý sa minulý rok pustil do Európskej únie za povinné kvóty pri prerozdeľovaní utečencov.

Viac o téme: Richard SulíkMichal Havran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu