Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kiska odcestoval na návštevu Škótska: FOTO Stretnutie s princom Charlesom

Princ Charles Philip Arthur George a prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska počas spoločného rokovania v rámci pracovnej cesty prezidenta SR v Škótsku. Zobraziť galériu (2)
Princ Charles Philip Arthur George a prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska počas spoločného rokovania v rámci pracovnej cesty prezidenta SR v Škótsku. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prezident Andrej Kiska odcestoval na pracovnú cestu do Škótska na pozvanie Charlesa, princa z Walesu. Informoval o tom Martin Lipták z tlačového odboru Kancelárie prezidenta, hlava štátu tak nadviaže na spoločné stretnutie v júni minulého roka počas návštevy Veľkej Británie.

Kiska navštívi školiace a rekvalifikačné centrum Dumfries House, ktoré vzniklo práve z iniciatívy princa Charlesa. Tento projekt kombinuje záchranu kultúrnej pamiatky s oživením regiónu postihnutého nezamestnanosťou. Ako dodal Lipták, získané poznatky by mohli byť využité pri obdobnom projekte na Slovensku. 

Princ Charles Philip Arthur
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Prezident sa tiež zúčastní na slávnostnom otvorení Honorárneho konzulátu SR v Glasgowe a stretne sa so Slovákmi žijúcimi v Škótsku. Stretne sa aj so slovenskými študentmi na University of Glasgow. 

Viac o téme: ŠkótskoAndrej KiskaPrinc Charles Philip Arthur George
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu