Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ministerstvo vnútra nakúpi zbrane za vyše 34 miliónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA – Ministerstvo vnútra plánuje kúpiť 46 641 nových pištolí aj s príslušenstvom. Zámer zverejnili vo Vestníku verejného obstarávania. Na nákup krátkych guľových zbraní kalibru 9 x 19 milimetrov ministerstvo vynaloží 34 122 816 eur.

Zbrane plánuje rezort nakúpiť pre potreby Policajného zboru, Zboru väzenskej a justičnej stráže, Finančného riaditeľstva a tiež ako záložné zbrane pre Ozbrojené sily SR. Z celkového počtu má byť 20 000 zbraní zásahových a 26 641 služobných. Kritériami na nákup zbraní sú napríklad nízka hmotnosť, jednoduchá obsluha, vysoká životnosť a spoľahlivosť. Ponuky môžu záujemcovia rezortu vnútra predkladať do 12. júna. 

Ministerstvo tiež oznámilo zámer kúpiť 20 autobusov pre potreby záchranárskych zložiek. Na nákup vozidiel vyčlenil rezort sumu 3 333 333 eur. Autobusy by podľa ministerstva mali byť určené na plnenie úloh Hasičského a záchranného zboru pri evakuácii obyvateľstva v prípade povodní a iných živelných udalostí, ako aj na rýchly prevoz záchranárov a techniky na miesta potrebných zásahov. Vozidlá by podľa požiadaviek mali byť schopné odviezť minimálne 39 osôb. Rozhodujúcim kritériom pri vyhodnocovaní ponúk má byť v tomto prípade najvýhodnejšia cena. Ponuky môžu výrobcovia a predajcovia ministerstvu predkladať do 26. júna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu