Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Manželka smeráka Jánoša Iveta sa bojí o život: Týral dcéru, je duševne chorý a doma má samopaly!

Vladimír Jánoš Zobraziť galériu (6)
Vladimír Jánoš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Škandál Vladimíra Jánoša pokračuje. Najnovšie má na krku trestné oznámenie za týranie od Medzinárodného výboru pre boj s organizovaným zločinom, terorizmom a korupciou. Podľa manželkinho zástupcu Ivana Katrinca ohrozuje Jánoš životy svojich blízkych, keďže vlastní dva samopaly a štyri guľové zbrane. Podľa manželky bol navyše Jánoš psychicky liečený!

Medzinárodný výbor pre boj s organizovaným zločinom, terorizmom a korupciou (ICOCRIM) podáva dnes trestné oznámenie na poslanca Národnej rady SR za Smer-SD a okresného predsedu strany v Prievidzi Vladimíra Jánoša za vyhrážanie a týranie blízkej a zverenej osoby. Jánoš sa ho údajne dopustil proti svojej manželke a dcére.

Ako povedal dnes na tlačovej besede Ivan Katrinec z ICOCRIM, manželka Jánoša Iveta sa obrátila na ICOCRIM, pretože to vnímala ako poslednú z možností, ako poukázať na prípad pred tým, ako sa psychicky zrúti. Podľa neho manželka už podala 19. februára na krajskú prokuratúru trestné oznámenie. „Nebola však doteraz vyrozumená, či orgány činné v trestnom konaní začali konať,“ konštatoval. Prepisy Jánoš videl, ale ako priznal pre Topky, dištancoval sa od nich.

Vladimír Jánoš
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Jánoš ohrozuje podľa Katrinca životy týchto osôb, pretože je držiteľom viacerých zbraní. Katrinec tvrdí, že podľa manželky Jánoša bol poslanec liečený aj pre psychické problémy. „Preto je obava, že môže vyhrážky naplniť. Žiadame generálneho prokurátora, aby neodkladne konal a predišiel ujme na zdraví. Ako je možné, že je držiteľom zbrojného pasu? Má doma dva samopaly a štyri ďalšie guľové zbrane. Ako je možné, že Robert Fico nevie alebo nechce vedieť o jeho zdravotnom stave,“ uviedol Katrinec. ICOCRIM má aj lekárske správy, z ktorých vyplýva, že tento človek týral dcéru tak, že musela vyhľadať psychiatrickú lekárku a prestala chodiť do základnej školy. Mala individuálne štúdium.

Konať začal už aj generálny prokurátor. „Generálny prokurátor Jaromír Čižnár nepotrebuje výzvy od pána Katrinca, aby konal, pretože po včerajšej medializácií týchto informácií, generálny prokurátor osobne a bezodkladne kontaktoval okresného prokurátora v Prievidzi a uložil mu pokyn, aby začal vo veci okamžite konať (vo veci podozrenia z týrania blízkej osoby a zverenej osoby),“ povedala pre Topky hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Katrinec očakáva, že Jánoš podá po dnešnej tlačovej besede trestné oznámenie za ohováranie. Nebojí sa však. Chce tlačiť na generálneho prokurátora, aby poslancovi bol odobratý zbrojný preukaz. Chce tiež, aby parlament hlasoval o zbavení jeho poslaneckej imunity. „Uvidíme, či ho poslanci podržia alebo pustia k vode,“ vyhlásil Katrinec, podľa ktorého orgány činné v trestnom konaní sú spoluzodpovedné, ak tento človek niečo spácha.

Po internete sa šíria nahrávky ako poslanec NR SR za Smer-SD a okresný predseda strany v Prievidzi Vladimír Jánoš (46) vulgárne nadáva a vyhráža sa manželke. Rozvodové konanie Jánošovcov má byť 31. marca na okresnom súde v Prievidzi. Podľa Katrinca manželka Jánoša od poslanca nedostala od roku 2014 ani cent.

Autentický prepis rozhovoru, ktorý sa objavil na internete

Manželka smeráka Jánoša Iveta
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: SITA)

Manželka smeráka Jánoša Iveta
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Manželka smeráka Jánoša Iveta
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Rozhovor s Jánošom

Na internete sa objavil vulgárny prepis rozhovoru medzi Vami a Vašou manželkou, je pravdivý?

Áno, videl som ich. Viete čo, ja sa k tomu nechcem vyjadrovať.

Je to pravda alebo nie?

Ja sa s týmto prepisom nestotožňujem.

V akom štádiu je rozvod?

Rozvodové konanie stále prebieha, takže tak.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu