Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najprv policajné pátranie a potom nečakaný zvrat: Exposlanec Jánoš je za mrežami!

Vladimír Jánoš
Vladimír Jánoš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý poslanec národnej rady Vladimír Jánoš (Smer-SD) skončil v cele policajného zaistenia. Informuje o tom spravodajský portál TV JOJ noviny.sk.

Po Jánošovi podľa portálu policajti v piatok poobede (6.3.) vyhlásili pátranie. Dôvodom mala byť jeho neprítomnosť doma. Polícia chcela exposlanca vypočuť. Ten sa o niekoľko hodín dostavil na políciu sám. O tom, že po výsluchu skončil Jánoš v cele, portál informoval právny zástupca jeho manželky Ivan Katrinec. Polícia mala spracovať návrh na väzobné stíhanie exposlanca. Momentálne vykonáva procesné úkony, pred sudcu by sa mal Jánoš dostaviť v najbližších dňoch.

Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Katrinec v stredu podal na Generálnu prokuratúru SR podnet na prešetrenie týrania zverenej osoby, podnet za vydieranie, vyhrážanie sa a hrubý nátlak, ktorého sa mal dopustiť na svojej manželke.

 Jánoš potom podal trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania, krivého obvinenia a porušenia dôvernosti ústneho prejavu. Informácie, ktoré sa objavili v médiách, označil za lži, polopravdy a nepravdivé obvinenia. Poslanec tvrdí, že sa nikdy nedopustil skutkov, z ktorých ho manželka a rôzne osoby obviňujú. Následne polícia v stredu (4.3.) večer zaistila zbrane, ktoré mal exposlanec v legálnej držbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu