Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Manželka smeráka Jánoša prehovorila: Po prepustení sa bojí, zvažuje odchod zo Slovenska

Iveta Jánošová Zobraziť galériu (2)
Iveta Jánošová (Zdroj: FB)

PRIEVIDZA – Manželka exposlanca národnej rady Vladimíra Jánoša žije v strachu. Obáva sa o dcérinu a svoju bezpečnosť. Po tom, čo je jej manžel stíhaný na slobode plánuje odísť do zahraničia.

"Čo sa týka manžela, bojíme sa, samozrejme aj dcéra aj ja," povedala Iveta po rozhodnutí sudkyne o nevzatí do väzby jej manžela pre Tv Joj. O tom, či bude Jánoš stíhaný na slobode rozhodne dnes trenčiansky krajský súd, pretože proti rozhodnutiu okresného súdu v Prievidzi podal prokurátor sťažnosť.

"Strach máme a najmä mám ja strach o dcéru, jednoznačne. Lebo manžel je manipulátor a jednoducho už máme toho dosť," povedala so stiahnutým hlasom nešťastná manželka. Jánoša prepustila sudkyňa na slobodu po zložení 20-tisícovej kaucie. "Manžel si to zabezpečil po finančnej stránke," doplnila Iveta pre televíziu.

Jánoš musel sľúbiť, že povedie riadny život. Svoju manželku a dcéru nesmie kontaktovať a priblížiť sa k nim na vzdialenosť piatich metrov. Jánošových najbližších strážia policajti, napriek tomu žena plánuje odísť po tom, čo dcéra dokončí školu. "Polícia tak, ako pred zadržaním Vladimíra J. prijala adekvátne preventívno-bezpečnostné opatrenia súvisiace s bezpečnosťou zainteresovaných osôb. Taktiež, po rozhodnutí Okresného súdu v Prievidzi budeme v týchto opatreniach pokračovať. Polícia prijala primerané opatrenia potrebné k tomu, aby nebol, ohrozený život a zdravie zainteresovaných osôb," informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová.  


Prečítajte si aj  Únik prepisu nahrávky smeráka Jánoša: Zaj*baná špina za*raná, pál do p*če, nadáva manželke!

Detaily 10-ročného pekla manželky smeráka Jánoša: Pištoľ k hlave a nikto jej nepomohol!


Iveta žila v problémovom manželstve dlho. Trestné oznámenie na Vladimíra podala už pred desiatimi rokmi. O dva dni na to však došla na políciu opäť a svoje oznámenie stiahla so slovami, že si všetko vymyslela. Dnes hovorí, že ju k tomu donútil agresívny manžel. "Na políciu v Prievidzi dňa 30. mája 2005 podala Iveta J. trestné oznámenie voči svojmu manželovi Vladimírovi J. O dva dni, dňa 1. júna 2005 prišla Iveta J. na prievidzskú políciu opäť a svoje prvotné oznámenie v plnom rozsahu negovala. V prvý júnový deň roku 2005 na polícii uviedla, že si celú záležitosť vymyslela.  Na základe toho polícia v zmysle zákona rozhodla, že sa nestal skutok a nie je dôvod na začatie trestného stíhania," potvrdila Antalová.

Bývalého smeráckeho poslanca národnej rady obvinili zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Kauza prepukla začiatkom marca, keď sa na verejnosť dostali prepisy nahrávok, v ktorých Jánoš vulgárne nadáva svojej manželke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu