Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajná razia u smeráka Jánoša: Strach o ženu a dcérku, zhabali mu celý arzenál!

Vladimír Jánoš
Vladimír Jánoš (Zdroj: SITA)

PRIEVIDZA - Škandál okolo smeráckeho exposlanca Vladimíra Jánoša neutícha. Po tom, čo sa objavil šokujúci prepis rozhovoru s manželkou, začali okamžite konať vyšetrovatelia. Polícia bývalému poslancovi kvôli dôvodnej obave, že by mohol ohroziť manželku a dcéru, odobrala tri samopaly, jeho najbližším poskytujú ochranu.

"Vzhľadom k doposiaľ medializovaným informáciám, týkajúcim sa konania už bývalého poslanca NR SR za stranu SMER- SD sa ním polícia intenzívne zaoberá. Vo veci koná vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prievidzi," informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová.

"Menovaný má v držbe tri samopaly. Táto držba je zákonná, je to v súlade so zákonom o zbraniach a strelive. Bola mu udelená výnimka v zmysle § 8 ods. 2. Polícia koná vo veci v zmysle pokynov prokurátora. A pokiaľ bude len najmenší dôvod na to, aby zbrane boli zaistené, tak polícia takto učiní," uviedol pre Tv Joj policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Jánošovi zaistili policajti zbrane

Jánoš sa včera po prepuknutí škandálu s nahrávkami, v ktorých je vykreslený ako agresor a násilník, vzdal poslaneckého mandátu a kresla predsedu Okresnej organizácie strany v Prievidzi. Muži zákona zaistili v stredu večer bývalému poslancovi v jeho bratislavskom bydlisku všetky tri zbrane. "Čo sa týka zbraní, ktoré boli v legálnej držbe Vladimíra J., polícia ešte včera vo večerných hodinách z vlastnej iniciatívy tieto v súlade so zákonom zaistila," potvrdila Antalová. "Zbrane som odovzdal v súčinnosti s políciou. Spísali sme aj odovzdávací a preberací protokol," prezradil pre Topky Jánoš s tým, že listinu má k dispozícii a môže ju kedykoľvek ukázať.

Policajti strážia Jánošových najbližších

Kvôli dôvodnej obave, že by mohol ohroziť svojich najbližších, policajti zabezpečili aj ochranu jeho manželke Ivete, s ktorou je v rozvodovom konaní, a ich spoločnej dcére Jasmíne. "Polícia taktiež prijala preventívno-bezpečnostné opatrenia v súvislosti s bezpečnosťou zainteresovaných osôb. Opatrenia z taktických dôvodov nemôžeme bližšie špecifikovať," doplnila policajná hovorkyňa.

Bývalý poslanec však stále nechápe, o čo ide jeho manželke. "Za trinásť rokov spolužitia sa takéto niečo nikdy nestalo. Aj dcéra má v škole výborné známky, čiže nič nenaznačovalo problémy," povedal nám dnes už exposlanec, ktorý podľa vlastných slov prežíva naozaj trpké chvíle.

Vladimír Jánoš disponoval tromi samopalmi, ktoré mal v legálnej držbe. AKo informovala televízia,  Išlo o útočnú pušku samopal vzor 58 československej výroby, samopal vzor 61 prezývaný škorpión, ktorý je používaný v bezpečnostných zložkách, tretím samopalom bol kalašnikov AK-47 sovietskej výroby. Na držbu týchto zbraní udeľuje výnimku riaditeľ poriadkovej polície. Jánoš ju dostal v decembri minulého roka.

"V súčasnom  štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť k uvedenému prípadu viac informácií. Verejnosť budeme informovať hneď ako nám to procesná a dôkazná situácia dovolí," uzavrela Antalová. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu