Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Kukan: Očakával som, že Gašparovič bude vo vyjadreniach zdržanlivý

Eduard Kukan
Eduard Kukan

BRATISLAVA - Predseda delegácie Európskeho parlamentu pre vzťahy s Albánskom, Bosnou a Hercegovinou, Srbskom, Čiernou Horou a Kosovom a exminister zahraničných vecí SR Eduard Kukan od prezidenta Ivana Gašparoviča očakával, že bude vo svojich vyjadreniach obzvlášť zdržanlivý.

Kukan to uviedol v stanovisku k vyjadreniam nášho prezidenta počas návštevy v Bosne a Hercegovine, ktoré poskytla hovorkyňa SDKÚ-DS Jana Zvončeková. "Situácia v Bosne a Hercegovine je v Európskej únii veľmi citlivo a pozorne sledovaná. Postoje predstaviteľov Únie a politických reprezentantov jednotlivých členských štátov EU majú v tejto krajine mimoriadnu váhu," dodal Eduard Kukan.

Prezident SR Ivan Gašparovič na stretnutí s prezidentom Republiky Srbskej Miloradom Dodikom vyhlásil, že Republika Srbská a Bosna a Hercegovina spolupracujú "tak, ako Slovensko a Česká republika". Výrok označili tamojšie médiá za diplomatický škandál. Republika Srbska je súčasťou Bosny, avšak tamojšia vláda si s lídrami v Sarajeve nerozumie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu