Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Harabin namieta: Vzor podania podnetu na parlamentné výbory neexistuje

Harabin podľa Beblavého kvalifikované podanie
Harabin podľa Beblavého kvalifikované podanie "uvarí aj z vody" (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podľa predsedu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina by mal poslanec Miroslav Beblavý podozrenia o pôvode svojho majetku vyvrátiť zverejnením daňových priznaní. Harabin tak reaguje na rozhodnutie parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, ktorého je Beblavý predsedom, nezaoberať sa jeho podnetom.

Ako uvádza Harabin, neexistuje žiaden vzor podania podnetu na výbory Národnej rady Slovenskej republiky. "V prípade politikov typu pána Beblavého sa už vyžaduje formálna a právna stránka podnetu, hoci zákon to neukladá. V minulosti sa výbory Národnej rady SR bežne zaoberali napríklad nepodloženými článkami z médií založenými na polopravdách, pritom predmetný podnet obsahuje konkrétne dôkazy," vyhlásil Harabin. Dodal, že jeho podnet vychádzal z Beblavého vlastných majetkových priznaní zverejnených na webe mimovládnej organizácie a jeho vlastných vyjadrení pre médiá.

Podanie šéfa najvyššieho súdu podľa podpredsedu výboru Otta Brixiho za Smer-SD nespĺňa formálno-právne podmienky na začatie konania voči Beblavému. Poslanci výboru pre nezlučiteľnosť funkcií preto Harabinov podnet iba zobrali na vedomie. Cieľom Harabinovho podania podľa Beblavého nebolo začať konanie, lebo inak by musel uviesť skutočnosti, ktoré svedčia o problémoch. „Cieľom bolo očierniť ma a šikanovať. Jednoducho dať mi najavo, že ak budem výraznejším spôsobom kontrolovať verejných funkcionárov, toto sa mi stane,“ konštatoval Beblavý. Podľa neho Harabin je natoľko erudovaný právnik, že ak by chcel napísať kvalifikované podanie, „uvarí ho aj z vody“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu