Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Paška má záujem o post predsedu parlamentu

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA - Do kresla predsedu parlamentu sa chce vrátiť podpredseda Smeru-SD Pavol Paška. "Nebudem sa tváriť, ak dostanem ponuku, bude pre mňa česť ju prijať," potvrdil pre dnešné vydanie Hospodárskych novín Paška.

O jeho nominácii rozhodne predsedníctvo strany. "Mám na to skúsenosti," hovorí Paška, ktorý parlament viedol v rokoch 2006 - 2010.

Smer-SD sľubuje, že bude voči opozícii veľkorysý, pokiaľ ide o parlamentné funkcie. Kým v uplynulom volebnom období bol Robert Fico jediným opozičným podpredsedom, teraz majú byť podľa Pašku dvaja.

Jedno kreslo podpredsedu by podľa HN malo patriť KDH, ktoré z pravice získalo najviac hlasov. Hovorca hnutia Matej Kováč uviedol, že navrhnú predsedu Jána Figeľa.

Druhí najsilnejší sú Obyčajní ľudia Igora Matoviča. Ten povedal, že si toto miesto budú nárokovať.

Matovič a jeho ľudia však budú zrejme nepriechodní nielen v Smere-SD, ale aj v časti opozície. "Osobne si myslím, že dávať tam človeka bez skúseností nie je vhodné. Raz sme si to vyskúšali pri predsedovi SaS a nedopadlo to dobre," poznamenal predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

Ten v utorok (13.3.) nechcel komentovať, či sa bude opätovne uchádzať o podpredsednícke kreslo v snemovni. Ustanovujúca schôdza Národnej rady SR bude 4. apríla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu