Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Výroky týždňa: Fico a termofľaše pre Matoviča, Hlina neznesie Slotu, Mojsejová a plán B

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

15. november – „Čo dosiahla historicky táto vládna koalícia? Vrátila Roberta Fica do centra politickej scény silnejšieho, ako odišiel. Ak je to úspech Bugára, Sulíka, Dzurindu a Figeľa, tak neviem, či to mám hodnotiť pozitívne. Skôr nie.“ Predseda SMK Pál Csáky si myslí, že politická alternatíva sa týmto 15-mesačným pôsobením sama dosť spochybnila.

„Sme tím, partia politikov, ktorí nepotrebujú žiadneho silného vodcu a každý má toľko miesta, koľko si dokáže vytvoriť.“ Šéf SDKÚ Mikuláš Dzurinda poukázal na to, že SDKÚ je jednotná a pevná a "len takáto strana môže byť aj akcieschopná".

„Obyčajní ľudia by si mali kúpiť termofľaše. Na stanovačke na Námestí SNP v Bratislave ich totiž budú potrebovať.“ Odkázal im to šéf Smeru Robert Fico, ktorý zastáva názor, že štvorlístku treba zobrať občianske preukazy. Reagoval tak na otázku, čo si sociálni demokrati myslia o návrhu Obyčajných ľudí znížiť príspevok za hlas pre politické strany.

16. november – „Viete, ja nemôžem sedieť v tom istom parlamente ako Slota. Buď ja, alebo on.“ Vyhlásil to občiansky aktivista Alojz Hlina, ktorý zvažuje kandidovať vo voľbách spolu s Obyčajnými ľuďmi.

17. november – „Ja mám vždy aj plán B, mám stále pre všetko riešenie.“ Keďže by podnikateľka Nora Mojsejová nestihla vyzbierať dostatok podpisov na vytvorenie vlastnej strany, stranu získala od bývalého politika Pavla Ruska, ktorý jej odovzdal svoju ANO. V marcových voľbách tak bude kandidovať na čele Strany slobodné slovo - Nory Mojsejovej.

19. november – „Skutočne bohatí ľudia, ako sú napríklad vaši mecenáši, pán Počiatek, alebo aj vy napríklad, tí sa vyhnú tomuto zdaneniu veľmi ľahko. Zdaníte tých schopných, manažérov.“ Minister financií Ivan Mikloš tvrdí, že sa ohľadom štátneho rozpočtu nebráni rokovaniam so Smerom, no jeho návrhy označil za nereálne. Tvrdí, že opatrenia Smeru by poškodili slovenskú ekonomiku.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu