Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Figeľ tento mesiac prezradí, komu zveril byt na charitu

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA – Minister dopravy a predseda KDH Ján Figeľ ešte v októbri zverejní, akej charitatívnej organizácii zveril mediálne známy byt, ktorý v minulosti dostal v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto.

„V priebehu tohto mesiaca, ktorý prežívame, vám predstavím aj adresáta,“ povedal dnes Figeľ na tlačovej besede po rokovaní vlády. Sľub, že byt daruje na charitu, sa podľa neho napĺňa, konkrétne rozhodnutia urobil ešte pred letom.

Figeľ pred časom avizoval, že v júni uzavrel dohodu s beneficientom, ktorým je dobročinná organizácia. Od októbra minulého roka sa podľa predsedu KDH o jeho byte médiami šírili s obrovskou intenzitou okrem iného dve nepravdy a to, že dostal byt lacno a že dostal lukratívny byt.

„Pridelený priestor bol v havarijnom stave a bol nebytovým priestorom. Bolo ho treba rozsiahle rekonštruovať. Bol to prenájom na dobu neurčitú,“ povedal v auguste Figeľ. Upozornil, že následne boli ponúkané byty na odkúpenie všetkým nájomcom v celom bytovom dome. Cenu bytu určoval zákon, rovnako sa to týkalo asi 300 000 prípadov v SR.

Figeľ požiadal o byt v Bratislave v roku 1996, nakoniec ho dostal v roku 2000 od mesta do prenájmu v lukratívnej časti Staré Mesto.

Štvorizbový byt o čosi neskôr odkúpil za 54-tisíc slovenských korún. Byt dostal za starostovania bývalého straníckeho kolegu Andreja Ďurkovského, ale tvrdí, že mu k získaniu nehnuteľnosti nepomohli žiadne kontakty ani známosti. Na vec upozornil denník SME 5. októbra 2010. O deň neskôr, po vlne kritiky, sa Figeľ vyjadril, že sa bytu vzdá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu